Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros újhagymalepény

Magyaros újhagymalepény
Magyaros újhagymalepény
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Balatoni nyaralásunkon csak 2 napot bírtunk ki házi koszt nélkül. A második nap a gyerkőcök tízpercenként nyitogatták a hűtő ajtaját, valami finom után keresgéltek. Így hát nekiláttam a főzésnek. Szerencsére jól felszerelt konyhát kaptunk, így gond egy szál sem, azt leszámítva, hogy tegnap fél méteres lángok közepette elégettem a kedvenc gofrisütőnket. Ez a nyaralás sem ígérkezik unalmasnak.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beleütjük a tojást és megsózzuk. Tésztává gyúrjuk.
  2. Egy tűzálló tálat (kb.20x20-asat) kivajazunk és a tésztával kibéleljük, úgy hogy a peremén is legyen.
  3. A bacont vékony csíkokra vágjuk és 2 dkg vajon zsírjára sütjük.
  4. A hagymát vékony karikára vágjuk és a maradék vajon 5-6 percig puhára pároljuk. A kisült szalonnához adjuk. Paprikakrémmel ízesítjük.
  5. A tésztára elhelyezzük a párizsi szeleteket.
  6. Erre kerül a hagymás bacon.
  7. A tejfölt összekeverjük a 2 tojással és a reszelt füstölt sajttal.
  8. Ezt tesszük egyenletesen a tetejére.
  9. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 536
elküldve: 1
receptkönyvben: 220
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

újhagymás lepény, párizsis-újhagymás lepény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

karcsababy
karcsababy / karcsababy Fri, 2011-10-28 12:49

Ez valami isteni lett, megcsináltam ma ebédre. Annyit változtattam, hogy párizsi helyett szafaládém volt, amit megszórtam még túróval. Köszönöm hogy ilyen kulináris élvezetben lehetett részem:)

K és K
Kukori és Kotkoda / K és K Wed, 2009-07-22 23:14

Krisztikém, háziasszonyok Gyöngye, jó hallani felőled, nagyon viccesre sikeredett ez az első balatoni recept :-). még jó, hogy a család imádja a főztödet, a nyaraláspedig még elég hosszú, hogy további ilyen gyöngyszemekkel örvendeztess meg minket, én nagyon várom!!! Azért a maradék konyhafelszerelésre, s főleg a testi épségedre vigyázz!!!
KotkodaAndi

1179
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
1 csipet
tojás 1 db
bacon 15 dkg
vaj 5 dkg
újhagyma 20 db
paprikakrém 2 ek
párizsi 30 dkg
tejföl 3 dl
tojás 2 db
füstölt sajt 10 dkg