r
Nosalty Logó

Angol csirkés pite

Éva házias konyhája
Angol csirkés pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

töltelék

1017
Kalória
44.9g
Fehérje
60.5g
Szénhidrát
66g
Zsír
308.6g
Víz
280.2g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
3.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1017 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 4066 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 204 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1530.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    509 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    308.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2170 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3994 micro
Összesen 1017 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.7 g

Zsír

  • Összesen
    264.2 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6121.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    267 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    2035 mg
  • Nátrium
    2969 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    242.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1234.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2290 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    1290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    753 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1567 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8682 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15974 micro
Összesen 4066 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Lisztet, vajat, vizet, sót jól összegyúrjuk, és folpackba csomagoljuk. 20 percig hideg helyen pihentetjük.
  2. Ez a mennyiségű tészta viszonylag vékony, aki vastagabb tésztával szereti, javasolom a dupla mennyiséget elkészíteni.

töltelék

  1. A csirkemellfilét kockaformára fölvágjuk, borssal fűszerezzük. Egy serpenyőben olajat öntünk, és a csirkefalatokat addig sütjük, ameddig lesz egy kis színe. Egy tányérba kiszedjük.
  2. A serpenyőben megmaradt olajban a kockára fölvágott vöröshagymát és a baconszalonnát megpirítjuk addig, ameddig kezd egy kis színe lenni a hagymának. Majd a megtisztított és fölvágott gombát és a fokhagymát is hozzáadjuk.
  3. Megszórjuk a 2 evőkanál lisztel, összekeverjük, és fölengedjük a vízzel, majd a tejszínnel. Belemorzsoljuk a leveskockát, elkezdjük pár percig lassú tűzön főzni.
  4. Majd az apróra fölvágott spenótot és a petrezselymet is hozzákeverjük.
  5. Az előre sütött csirkekockákat is hozzáadjuk. Fűszerezzük 1 csipet szerecsendióval, ha szükséges, sóval borssal.
  6. Egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljük ki vele a vajjal megkent, körülbelül 28 cm átmérőjű, peremes kerek sütőformát. A széle kb. 3 cm magasságú.
  7. Beleöntjük a pitetölteléket, eligazítjuk egyenletesen, és a tészta másik felét szintén kinyújtjuk, és befedjük a tölteléket, kicsit a széleket összenyomkodjuk.
  8. Egy fölvert tojással a tetejét ecsettel még megkenjük.
  9. 200 fokon kb. 25 percig sütjük.
  10. Tipp: muffinsütőben is elkészíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 28

Muffinsütőben elkészítve parti receptnek is tökéletes, vagy akár tízóraira is könnyen csomagolható.

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek