Medvehagyma pesto

A medvehagyma fokhagymára emlékeztető illatú és ízű, vadon termő fűszernövény. A medvehagyma rendkívül egészséges: méregtelenít, csökkenti a vérnyomást, jót tesz az érelmeszesedés ellen, fertőtleníti a gyomrot és serkenti a bélműködést. A konyhában sokféleképpen használható, például készülhet belőle pesto is. A pesto egy Olaszországból származó szószfajta, amely olajos magvak (fenyőmag, dió, mandula, stb.), fűszerek, olívaolaj, esetleg zöldségek, legtöbbször paradicsom, illetve sajtok hozzáadásával készül. A medvehagymás pestot is számos különböző módon elkészíthetjük, illetve ízesíthetjük például bors vagy chili hozzáadásával. A medvehagymás pestot fogyaszthatjuk kenyérrel előételként, mártogatósként, illetve felhasználhatjuk tésztaételek alapanyagaként is.
Medvehagyma leveleket márciustól májusig gyűjthetünk, de a belőle készült pestót egész évben megtalálhatjuk a hipermarketek polcain.
Hűvös helyen, hűtőben.
fehérjetartalom
7 g
zsírtartalom
7 g
szénhidráttartalom
8 g
víztartalom
0 g
Nátrium
980 mg
fehérje
7 g
Zsír
telített zsírsav
7 g
ásványi anyagok
Nátrium
980 mg
szénhidrát
rost
2 g
cukor
7 g
vitaminok
Savanyú íze és szokatlan állaga sokakat eltántorít a kefírfogyasztástól, pedig ez a fermentált ital az egyik legegészségesebb tejtermék.
Kremmer MagdiSzeptember végére is gyors fogásokat tartogatunk: csirkemellel főzünk és sütünk, mert ez a kedvenc húsfajtátok. Mutatunk klasszikus és különleges csirkés leveseket, villám csirkemelles főételeket, de minden napra jut édesség is, nyugalom. Együnk együtt ezen a héten is!
NosaltyHa te is gyakran érzel éhséget – sokszor olyankor is, amikor nem lenne indokolt –, akkor érdemes képben lenned azzal, hogy mi minden válthatja ki ezt a reakciót.
Szabó AnnaMind a tíz ujját megnyaljhatja, aki részt vesz a mai lakoma elfogyasztásában: elsőnek betyárleves érkezik, amit szaftos oldalas és végül szilvás rétes követ.
Olcsóak, laktatóak és finomak! Sokat gondolkodtunk, hogy mit is írhatnánk még ezekről a tésztákról, de szerintünk magukért beszélnek az ételfotók!
Itt az ideje, hogy te is elsajátítsd a tudást, aminek birtokában felismerheted, ha „mű" a paradicsom.