Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medium ribeye steak borsmártással és polentával

Medium ribeye steak borsmártással és polentával
Medium ribeye steak borsmártással és polentával
56 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát ehhez nincs mit hozzáfűzni. Imádom a sztéket bármilyen formában, és nagyon passzol hozzá köretként a polenta, illetve a borsmártás.

hozzávalók / 2 adag

A húshoz:

A borsmártáshoz:

A polentához:

  • 115 g kukoricadara (én kaptam olyan teljes kiőrlésű polentát, ami 5 perc alatt kész van)
  • 500 ml víz
  • 10 g vaj
  • ízlés szerint
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőt kikenünk egy csepp olívaolajjal, majd rátesszük a tűzre, és amikor már füstöl, rádobjuk a szobahőmérsékletű marhahússzeleteket. Oldalanként 1 percig sütjük, majd egy sütőrácsra helyezzük őket, és betoljuk a sütőbe. 6 percig hagyjuk bent. Aztán kiszedjük a húst, megszórjuk a darabos sóval, színes borsot őrölünk rá, majd egy tányéron pihenni hagyjuk, közben forgatjuk. Addig elkészítjük a továbbiakat.
  2. A borsmártáshoz a hagymát felaprítjuk. A vajat egy serpenyőben elkezdjük melegíteni, amikor már habos, rátesszük a hagymát és a zöld borsot. Közben ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg a vaj. Öntsük hozzá a vörösbort, és főzzük tovább pár percig, majd mehet bele a marhahúsleves, és innentől kb. 15 percig főzzük. Közben a kukoricakeményítőt elkeverjük egy kevés hideg vízzel, majd hozzáadjuk a borsmártáshoz. A végén beletesszük a tejszínt.
  3. A polentához feltesszük a vizet melegedni egy kis sóval. Amikor forr, folyamatos keverés mellett beleadagoljuk a polentát. 5 percig főzzük (ha túl sűrű, öntünk még hozzá egy kis vizet, mert ahogy hűl, besűrűsödik), majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a vajat.
  4. A hús második fázisában a vajat egy serpenyőben a rozmaringgal és félbevágott fokhagymagerezdekkel felmelegítjük. Rátesszük a húsunkat, majd 1-2 percig sütjük, közben locsolgatjuk a vajjal.
  5. Polentával és zöldbors-mártással tálaljuk. Hozzá egy nem túl testes vörösbort ajánlok.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 320
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

:)

Mióta szakács: 2018.11.14.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marhasült borsmártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

984
olívaolaj 1 csepp
marhahús 500 g
rozmaring 2 szál
vaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
zöldbors 6 ek
vaj 2 ek
habtejszín 40 ml
vörösbor 130 ml
marha alaplé 210 ml
kukoricakeményítő 1 csapott ek
salottahagyma 1 db
0 ízlés szerint
kukoricadara 115 g
víz 500 ml
vaj 10 g
0 ízlés szerint