r
Nosalty Logó

Medium ribeye steak borsmártással és polentával

Vivesz
Medium ribeye steak borsmártással és polentával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz:

A borsmártáshoz:

A polentához:

983
Kalória
61.4g
Fehérje
63.2g
Szénhidrát
49.7g
Zsír
528.8g
Víz
245.7g
Koleszterin
8.7g
Élelmi rost
2.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz:

A borsmártáshoz:

A polentához:

Összesen 983 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz:

A borsmártáshoz:

A polentához:

Összesen 1970 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz:

A borsmártáshoz:

A polentához:

Összesen 118 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1369.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    528.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 983 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    99.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2738.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1474 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1057.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    495 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1678 micro
Összesen 1970 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

A húshoz:

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy serpenyőt kikenünk egy csepp olívaolajjal, majd rátesszük a tűzre, és amikor már füstöl, rádobjuk a szobahőmérsékletű marhahússzeleteket. Oldalanként 1 percig sütjük, majd egy sütőrácsra helyezzük őket, és betoljuk a sütőbe. 6 percig hagyjuk bent. Aztán kiszedjük a húst, megszórjuk a darabos sóval, színes borsot őrölünk rá, majd egy tányéron pihenni hagyjuk, közben forgatjuk. Addig elkészítjük a továbbiakat.
  2. A borsmártáshoz a hagymát felaprítjuk. A vajat egy serpenyőben elkezdjük melegíteni, amikor már habos, rátesszük a hagymát és a zöld borsot. Közben ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg a vaj. Öntsük hozzá a vörösbort, és főzzük tovább pár percig, majd mehet bele a marhahúsleves, és innentől kb. 15 percig főzzük. Közben a kukoricakeményítőt elkeverjük egy kevés hideg vízzel, majd hozzáadjuk a borsmártáshoz. A végén beletesszük a tejszínt.
  3. A polentához feltesszük a vizet melegedni egy kis sóval. Amikor forr, folyamatos keverés mellett beleadagoljuk a polentát. 5 percig főzzük (ha túl sűrű, öntünk még hozzá egy kis vizet, mert ahogy hűl, besűrűsödik), majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a vajat.
  4. A hús második fázisában a vajat egy serpenyőben a rozmaringgal és félbevágott fokhagymagerezdekkel felmelegítjük. Rátesszük a húsunkat, majd 1-2 percig sütjük, közben locsolgatjuk a vajjal.
  5. Polentával és zöldbors-mártással tálaljuk. Hozzá egy nem túl testes vörösbort ajánlok.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 6 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Hát ehhez nincs mit hozzáfűzni. Imádom a sztéket bármilyen formában, és nagyon passzol hozzá köretként a polenta, illetve a borsmártás.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek