r
Nosalty Logó

Marhasteak salátával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Linda
Marhasteak salátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Steak

Saláta

Szedres ital

Összesen 895 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Steak

Saláta

Szedres ital

Összesen 895 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Steak

Saláta

Szedres ital

Összesen 52 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4728.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    3442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1331 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    441 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    880 micro
  • β-karotin
    10826 micro
  • β-crypt
    977 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4090 micro
Összesen 895 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    57 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4728.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    3442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1331 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    441 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    880 micro
  • β-karotin
    10826 micro
  • β-crypt
    977 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    4090 micro
Összesen 895 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    302 micro
  • Lut-zea
    240 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

Steak

Saláta

Szedres ital

Elkészítés

Steak

  1. A húst mindkét oldalán befűszerezzük.
  2. Néhány percig állni hagyjuk a pácban, majd kevés vajon ízlés szerinti keménységűre sütjük.
  3. Pirítós kenyérre téve tálaljuk, mert úgy jól magába szívja a kenyér az ízeket. (Én most nem tettem kenyérre, mert diétázom)
  4. Salátával, vagy hasábburgonyával esetleg mindkettővel tálaljuk. BBQ szósszal, vagy ketchuppal kiegészíthetjük.

Saláta

  1. A zöldségeket összevágjuk, és egy salátás tálba tesszük. A répát lereszeljük.
  2. Ráöntjük az öntetet, összekeverjük, és kb. fél órát állni hagyjuk.
  3. A frissen sült steak mellé tálaljuk.

Szedres ital

  1. A fagyasztott szedreket a citromlével egy pohárba öntjük, majd felöntjük szódavízzel. (Lehet bele cukrot, vagy édesítőszert is tenni, és akkor szedres limonádé lesz belőle, de én mostanában kerülöm a cukrokat.)
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5230
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom a steaket, régebben nem bírtam megenni "angolosan", de egyszer kipróbáltam így egy étteremben, és beleszerettem. Azóta csak így csinálom, mert akárhányszor megpróbáltam közepesen átsütni, mindig kemény lett, így viszont jó puha lesz, és nagyon finom.

Hozzávalók

Steak

Saláta

Szedres ital

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek