Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marha steak hízott libamájjal és pirított gombával

Marha steak hízott libamájjal és pirított gombával
Marha steak hízott libamájjal és pirított gombával
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a steaket mindenféle formájában, közepesen átsütve, de véresen is. Vendéglőben szolgáltak fel hasonlót, és ezt ki akartam próbálni otthon is.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a krumplit és a gombákat. A krumplit tegyük oda közepes lángon sós vízben főni. A gombákat pucoljuk meg és szeleteljük fel tetszés szerint. Ha a krumpli megfőtt és kihűlt, hámozzuk meg és vágjuk karikákra.
  2. A szép szelet steak mindkét oldalát sózzuk meg. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, és nagy lángon a steak minden oldalát pirítsuk meg. Akkor lesz szép, ha kicsit égett kérget kap. Forgatás közben ízlés szerint borsozzuk. Oldalanként elég 1-1 perc (véres), 2-3 perc (közepes), 4-5 perc (átsült). Ha minden oldalával elkészültünk, akkor tegyük félre kicsit pihenni.
  3. Vagy új serpenyőt hevítünk fel, vagy az is megfelel, amiben a steaket sütöttük. A libamáj minden oldalát süssük meg, sütés közben sózzuk. Többször is megfordíthatjuk, ne hirtelen süssük meg az oldalait. Ha a libamájból elég zsír kisült, akkor mellédobjuk a karikákra vágott krumplit és a felszeletelt gombákat is, sütés közben őket is sózzuk. Ha minden elkészült, akkor ezeket is tegyük félre.
  4. A felhevült serpenyőben olvasszuk fel a vajat. A fokhagymát pucoljuk meg (elég a durvább héját leszedni), majd fakanál segítségével törjük össze, és dobjuk a vajhoz a serpenyő szélére. A vajon forgassuk meg a steaket (ízlés szerint 1-1 perc elég neki), így szép csillogó fényt és vajas ízt kap.
  5. Ha elkészült a steak, akkor már tálalható is. Alulra a steak, mehet rá a libamáj, a tetejére a pirított gomba. Köretként kerüljön mellé a sült krumpli, szórjuk meg petrezselyemmel vagy snidlinggel. Fűszervajas bagettel tálaljuk (én előfagyasztott bagettet vettem a boltban).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 538
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

MoleFecó

Mióta szakács: 2019.03.24.
4 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

steak gombával és krumplival

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

705
marhabélszín 200 g
libamáj 100 g
burgonya 1 db
csiperkegomba 100 g
vaj 25 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd