r
Nosalty Logó

Marha steak hízott libamájjal és pirított gombával

MoleFecó
Marha steak hízott libamájjal és pirított gombával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

705
Kalória
65.7g
Fehérje
24.4g
Szénhidrát
38g
Zsír
369.3g
Víz
698.8g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 705 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    369.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9480 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9477 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 705 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    813 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    369.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9480 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    56 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    793 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9477 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 705 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    69.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1785 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1785 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

  1. Mossuk meg a krumplit és a gombákat. A krumplit tegyük oda közepes lángon sós vízben főni. A gombákat pucoljuk meg és szeleteljük fel tetszés szerint. Ha a krumpli megfőtt és kihűlt, hámozzuk meg és vágjuk karikákra.
  2. A szép szelet steak mindkét oldalát sózzuk meg. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, és nagy lángon a steak minden oldalát pirítsuk meg. Akkor lesz szép, ha kicsit égett kérget kap. Forgatás közben ízlés szerint borsozzuk. Oldalanként elég 1-1 perc (véres), 2-3 perc (közepes), 4-5 perc (átsült). Ha minden oldalával elkészültünk, akkor tegyük félre kicsit pihenni.
  3. Vagy új serpenyőt hevítünk fel, vagy az is megfelel, amiben a steaket sütöttük. A libamáj minden oldalát süssük meg, sütés közben sózzuk. Többször is megfordíthatjuk, ne hirtelen süssük meg az oldalait. Ha a libamájból elég zsír kisült, akkor mellédobjuk a karikákra vágott krumplit és a felszeletelt gombákat is, sütés közben őket is sózzuk. Ha minden elkészült, akkor ezeket is tegyük félre.
  4. A felhevült serpenyőben olvasszuk fel a vajat. A fokhagymát pucoljuk meg (elég a durvább héját leszedni), majd fakanál segítségével törjük össze, és dobjuk a vajhoz a serpenyő szélére. A vajon forgassuk meg a steaket (ízlés szerint 1-1 perc elég neki), így szép csillogó fényt és vajas ízt kap.
  5. Ha elkészült a steak, akkor már tálalható is. Alulra a steak, mehet rá a libamáj, a tetejére a pirított gomba. Köretként kerüljön mellé a sült krumpli, szórjuk meg petrezselyemmel vagy snidlinggel. Fűszervajas bagettel tálaljuk (én előfagyasztott bagettet vettem a boltban).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p

Imádom a steaket mindenféle formájában, közepesen átsütve, de véresen is. Vendéglőben szolgáltak fel hasonlót, és ezt ki akartam próbálni otthon is.

További receptek

Csípős tatár beefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek