r
Nosalty Logó

Mediterrán saláta naranccsal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Mediterrán saláta naranccsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 588 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 2348 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 92 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    719.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1496 micro
  • β-crypt
    433 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1228 micro
Összesen 588 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    146.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2876.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    979 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    1000 mg
  • Nátrium
    508 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.3 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1634.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    976 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    711 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    291 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    640 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    5984 micro
  • β-crypt
    1731 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4911 micro
Összesen 2348 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. A narancsot meghámozzuk, és felkockázzuk.
  2. Összekeverjük a zöldsalátával.
  3. A lilahagymát vagy salottát felszeleteljük, és szálakra szedve az előzőekhez keverjük.
  4. Az aszalt áfonyát is hozzáadjuk.
  5. A pekándiót vagy normál diót egy serpenyőben állandó keverés mellett kicsit megpörköljük a cukorral együtt.
  6. Összekeverjük az öntet hozzávalóit, és ízlés szerinti mennyiséget felhasználva összekeverjük a salátával. Így már nem jó eltenni másnapra, úgyhogy csak annyit keverjünk össze a salátával, amennyit azonnal elfogyasztunk. A maradék salátát és öntetet külön tároljuk.
  7. Tányérokra szedjük, szórunk rá egy marék diót, majd morzsolunk a tetejére a kecskesajtból.
  8. Pirítóssal előételnek kitűnő vagy grillhúsok mellé salátának.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4439
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátnőim anyukája készített hasonló salátát, mikor a szüleimmel meglátogattuk őket a nyaralójukban. Nagyon kellemes, üdítő és vitamindús saláta. Apróságokat változtattam rajta, például a diót én adtam hozzá, és csak azért karamellizáltam cukorral, mert úgy gondoltam, így még finomabb lesz. Adhatunk hozzá avokádót is. Itt Kanadában az éttermek menüjén gyakran megtalálhatók az ilyen vegyes zöldsalátával, főként bébispenóttal kevert gyümölcsös (epres/narancsos) saláták valamilyen csonthéjassal, aszalt gyümölccsel és morzsolt kecskesajttal megbolondítva. Általában vinaigrette öntet illik hozzá, ami 3 egység olaj 1 egység ecet elegyítését jelenti. Majonézhez hasonlóan készül, az ecetbe az olajat szinte cseppenként adagoljuk, miközben nagyon gyorsan keverjük, lehetőleg robotgéppel. Nekem nem mindig van szerencsém, és néha nem akar besűrűsödni, de ha összekeverjük a salátával, akkor nincs jelentősége, csak bosszantó. Egy kevés mustár hozzáadása segíthet a megfelelő sűrűsödéshez, illetve ha szobahőmérsékletű anyagokkal dolgozunk. Attól függően hogy milyen gyümölcsöt használtunk a salátába, annak levével utólag ízesíthetjük az öntetet, de tehetünk még bele hagymát illetve különböző fűszereket és zöldfűszereket is.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek