r
Nosalty Logó

Mediterrán hamburger

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hófehérke
Mediterrán hamburger
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Továbbá

Összesen 999 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Továbbá

Összesen 3993 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Hús

Továbbá

Összesen 176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2759.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    690 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    373.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    1804 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 999 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    197.7 g

Zsír

  • Összesen
    284.2 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11036.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    2270 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2760 mg
  • Nátrium
    5310 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1495 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1587 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    968 micro
  • α-karotin
    441 micro
  • β-karotin
    7216 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1358 micro
Összesen 3993 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    229 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Hús

Továbbá

Elkészítés

Hús

  1. A szőlőleveleket megmossuk, a szárát levágjuk, és egy citrom levével bőven meglocsoljuk. Egy éjszakára vagy néhány órára hűtőben állni hagyjuk.
  2. A padlizsánt megmossuk és kb. 7-8 mm vastag karikákra vágjuk. A vöröshagymákat megpucoljuk és 5 mm vastag karikákra szeleteljük. Egy sütőpapírral beterített sütőlapra tesszük a zöldségkarikákat. Olívaolajspray-vel lespricceljük, vagy óvatosan meglocsoljuk olívaolajjal. Megszórjuk bazsalikommal, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 15 percig sütjük. Akkor van kész, ha már kezd barnulni a padlizsán felülete és hagyma széle.
  3. Míg a zöldségek sülnek a darált húsokat, a lila hagymát, a fokhagymát, a szódabikarbónát, a csombort és a vizet összekeverjük. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük, és kézzel szép, egyenletes masszává dolgozzuk össze. 4 darab pljeskavica húspogácsát formázunk belőle. Egy serpenyőben olívaolajon kb. 5-6 percig sütjük, majd átfordítjuk, és még 5-6 percig sütjük.
  4. A kész húsokat kivesszük, és a camembert sajtokat a húsok helyére a serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalukat 1-2 perc alatt lepirítjuk.
  5. A sajtokat kivesszük, és a húsok mellé félretesszük. Melegen tartjuk őket. A zsemléket félbevágjuk, és a serpenyőbe tesszük a belső felükkel az olajba fordítva. Egy kicsit megpirítjuk.
  6. Míg a sajtok meg a zsemlék sülnek, a paradicsomokat felkarikázzuk. A kicsit kihűlt sült sajtokat pedig keresztben félbevágjuk. Ha még nagyon lágy, szétfolyhat, így érdemes pár percet várni, míg egy kicsit dermed, de még lágy.
  7. A zsemle alsó felét megkenjük majonézzel, rá egy szőlőlevelet teszünk, majd arra két padlizsánkarikát, egy pljeskavicát, majd a félbevágott camembert sajtot (ami, ha ügyesek voltunk, még ráolvad a husira), majd két szelet sült hagymakarikát és végül két szelet paradicsomot. Megszórjuk egy kis bazsalikommal. Végül a zsemle felső részét is a hamburgerre helyezzük. Ha gondoljuk, a zsemle felső fele is megkenhető majonézzel. Saslikpálcával átszúrjuk az egész hamburgert, hogy egyben maradjon. A pálcára egy-két fekete olajbogyót szúrunk, és már tálalhatjuk is.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2496
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hófehérke 19 recept

A családban a szendvics vagy retro szendvics kolbásszal, sajttal, tojással, savanyú uborkával és piros arannyal, vagy sült, grillezett húsokat és zöldségeket tartalmaz. Egy jó hamburger mindig jól jön, hát még ha az a napsütést, a nyarat és a tengerpartot idézi, akkor aztán ellenállhatatlan. Ez a mediterrán burger könnyebb, mint egy szokásos hamburger, mégis laktató, és nagyon finom. A hozzá kínált sült krumpli mindig megmaradt... így az most már nem is készül hozzá. Kicsit macerás az elkészítése, de az eredmény garantáltan megéri. (Az elkészítést egyszerűbbé teszi a kész húspogácsa vagy a konzerv/üveges szőlőlevél beszerzése.)

Hozzávalók

Hús

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...