r
Nosalty Logó

Fullos burger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Fullos burger
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hambuger

Karamellizált hagyma és burgerszósz

Összesen 1103 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hambuger

Karamellizált hagyma és burgerszósz

Összesen 4409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hambuger

Karamellizált hagyma és burgerszósz

Összesen 145 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    60.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2410.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    1023 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    160 micro
  • β-karotin
    4909 micro
  • β-crypt
    1112 micro
  • Likopin
    2063 micro
  • Lut-zea
    3679 micro
Összesen 1103 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    218.9 g

Zsír

  • Összesen
    241.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9640.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    1435 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    566 mg
  • Foszfor
    3163 mg
  • Nátrium
    4090 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2050.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2512 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    669 micro
  • Kolin:
    1175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    667 micro
  • α-karotin
    641 micro
  • β-karotin
    19637 micro
  • β-crypt
    4449 micro
  • Likopin
    8250 micro
  • Lut-zea
    14718 micro
Összesen 4409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    145 micro
  • Likopin
    269 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 145 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Hambuger

Karamellizált hagyma és burgerszósz

Elkészítés

Hambuger

  1. Helyezzük egy sütőpapíros tepsire a baconszeleteket, és 200 fokon 12-15 perc alatt süssük őket ropogósra.
  2. A húspogácsákhoz a Knorr Szaftos Hamburger Alapját keverjük el 175 ml forró vízzel, majd 5 percig hagyjuk állni, amíg a keverék felveszi a nedvességet.
  3. Ezt követően az alapot jól dolgozzuk el a darált marha- és sertéshússal, majd beolajozott kézzel 4 vastagabb (vagy akár 6-8 vékonyabb) hamburgerhúst formázzunk belőle.
  4. Sütés előtt készítsük elő a többi burgerbevalót: a lilahagymát, a kígyóuborkát és a paradicsomot vékonyan karikázzuk fel, a salátaleveleket mossuk meg, a hamburgerzsemléket pedig forró serpenyőben enyhén pirítsuk meg.
  5. Ezt követően a húspogácsákat forró serpenyőben oldalanként 4-5 percig süssük, majd az utolsó 1-2 percben a felső oldalra olvasszunk rá 1-1 szelet cheddar sajtot. Ezzel egy időben kevés olívaolajon a tojásokat is süssük meg úgy, hogy a sárgájuk folyós maradjon. Sóval, borssal ízesítsük.
  6. Következhet a burgerek összeállítása: a bucik alját kenjük meg a szósszal, és helyezzük rá a salátaleveleket, 1-1 karika paradicsomot, néhány karika kígyóuborkát és hagymát. Majd erre jöhetnek a baconszeletek, a szaftos húspogácsák, és végül kanalazzunk rá a karamellizált hagymából is egy adagot. A pirított bucitetőkkel zárjuk le a burgereket.
  7. Sült burgonyával vagy coleslaw-val találjuk.

Karamellizált hagyma és burgerszósz

  1. A hagymákat pucoljuk meg, és szeleteljük vékonyra.
  2. Egy kis lábosban melegítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a szeletelt hagymát, a sót és a barna cukrot.
  3. Pároljuk addig, amig összeesik, majd magasabb hőfokon enyhén karamellizáljuk. Tálalásig tegyük félre egy tálkába.
  4. A burgerszószhoz egy tálkában jól keverjük el a majonézt a ketchuppal, a mustárral és a reszelt csemegeuborkával. Felhasználásig tegyük a hűtőbe.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 235
  • Feltöltés dátuma: 2023. augusztus 04.

Ajánló

A Knorr Szaftos Hamburger Alap széleskörűen használható, a hozzá javasolt marhahúst kicserélhetjük csirkére, de akár halra vagy zöldségekre is. Dobjuk fel vele a nyári grillezéseket!

Receptkategóriák

Íme egy igazán fullos hamburger tükörtojással, baconnel, karamellizált hagymával és még több földi jóval. A legjobb benne az, hogy otthon is könnyedén elkészíthetjük, annyi, hogy érdemes odafigyelni az alapanyagok minőségére, az időzítésre, illetve hogy minden elő legyen készítve. Egy jó hamburger egyik legfontosabb ismérve a szaftos húspogácsa, az adja meg az ikonikus étel jellegzetes textúráját és karakteres ízét. A tökéletesen omlós hamburgerhús elkészítése művészetnek tűnhet, a Knorr Szaftos Hamburger Alap viszont éppen abban segít nekünk, hogy a lehető legegyszerűbben érjük el a kifogástalan állagot és a finom, fűszeres ízt. Néhány hozzávalóval különleges ízélményben lehet részünk, a saját otthonunkban!

Hozzávalók

Hambuger

Karamellizált hagyma és burgerszósz

Címlapról ajánljuk