Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A szőlőnek nem csak a termését, de levelét is gyakran felhasználják a konyhában. A szőlőlevélnek rendkívül különleges, pikáns íze van, a töltött szőlőlevél komoly hagyományokkal bír a mediterrán konyhában, illetve számos országban, így például a közel-keleti országok nagy részében, a Balkánon vagy a Kaukázusban is rendkívül közkedvelt étel. A töltött szőlőlevélnek (dolma) számos variációja létezik, a szőlőlevelet tölthetjük hússal, zöldségekkel, rizzsel vagy akár olajos magvakkal is. A szőlőlevelet leginkább tavasszal érdemes felhasználni, amikor a levelek még frissek és zsengék, nyáron már szívósabb az erezete. A szőlőleveleket megtölthetjük nyersen, vagy le is forrázhatjuk a töltés előtt. A forrázás eredményeként a szőlőlevelek puhák és jól formázhatók lesznek, azonban fényességüket, szép színüket is elveszítik. Számos helyen használnak szőlőlevelet a kovászos uborka készítésénél is.

mikor vegyem

A tavaszi levelek zsengébbek, puhábbak, de nyáron is beszerezhető.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

Szőlőlevél alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!