r
Nosalty Logó

Hotburger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Hotburger
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

Zsemléhez

A kenéshez, szóráshoz

A sütéshez

Összeállításhoz

Összesen 726 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

Zsemléhez

A kenéshez, szóráshoz

A sütéshez

Összeállításhoz

Összesen 5790 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

Zsemléhez

A kenéshez, szóráshoz

A sütéshez

Összeállításhoz

Összesen 102 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1651.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 726 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    309.7 g

Zsír

  • Összesen
    273 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13212.9 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    2374 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    4165 mg
  • Nátrium
    5566 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.5 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    4034.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    779 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1323 micro
  • Kolin:
    1316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1026 micro
  • α-karotin
    324 micro
  • β-karotin
    10180 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    9491 micro
Összesen 5790 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    92 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

Zsemléhez

A kenéshez, szóráshoz

A sütéshez

Összeállításhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A kilfik elkészítése: A tejet meglangyosítjuk, hozzátesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojást és az írót. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  3. Ha kész, a tálban lévő anyagokat elkezdjük összedolgozni, és fokozatosan öntjük hozzá az élesztős tejet. Puha, rugalmas tésztává dolgozzuk össze úgy, hogy lehetőleg hosszúkás formát kapjunk, mintha veknit készítenénk.
  4. A tetejét kicsit meglisztezzük, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Ha megkelt, 8 egyforma, hosszúkás darabra vágjuk, és kicsit még nyújtjuk, hogy kifliforma legyen. Figyelem, nem kell meghajlítani!
  6. Lekenjük őket a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  8. A húspogácsa elkészítése: A húst ledaráljuk, vagy szépen nézünk a hentesre, és megkérjük, hogy darálja le nekünk. Ha kapunk faggyús szegyet, az a tökéletes, ha nem, akkor szalonnával pótoljuk a zsírosságot (különben száraz lesz a húspogácsánk).
  9. A hagymát vágjuk nagyon finomra, tegyük a húshoz a tojással, fűszerekkel, és parmezánnal együtt.
  10. Dolgozzuk jól össze, és tegyük a hűtőbe fél órára.
  11. Formázzunk belőle téglalap alakú húspogácsákat, és hevített serpenyőben, a vaj és olívaolaj keverékén kis lángon, óvatosan süssük át. Egy pogácsának kb. 10-15 perc kell, attól függően, hogy milyen vastagra készítettük, és hogy mennyire szeretnénk átsütni. Ha kész, hagyjuk állni 5 pecig.
  12. Összeállítás: A kihűlt kifliket vágjuk ketté, tegyünk bele egy húst, rá egy szelet sajtot, és ízlés szerint pakoljunk bele a salátából, hagymából.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17615
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nem vagyok az  a hamburgeres fajta. Nem sznobságból, volt idő, mikor heti három simán lecsusszant, csak hát változnak a dolgok, az ízlés is. Rossz dolognak viszont egyáltalán nem mondanám. Ahogy a hot-dogot sem. Pedig volt már szerencsém néhány penetra darabhoz. A legrosszabbat mindkettőből születési helyükön ettem, a tavaly nyári rabszolgasors után jól megérdemelt utazgatásom alatt. A legpocsékabb hamburgeremet egy útszéli büfében tették elém a Grand Canyon közelében, és ami a vicc az egészben, hogy csak 1 dollárral volt olcsóbb, mint a győztes, valaha volt legjobb, a San Francisco-i Zuni Caféban. Leghorrorisztikusabb hot-dog élményem New Yorkban volt, mentségére legyen mondva, hogy experimentális jelleggel kóstoltam meg, nem számítottam sokkal jobbra, és összesen 99 centembe fájt. A legjobb viszont a Sziget fesztiválon jött velem szembe, hajnali 4 órakor, három végigugrált koncert, és jó pár fröccs után - bár az a sanda gyanúm, hogy nem a kulinária csúcsa volt, csak az esett a legjobban. Mindegy is, lényeg a lényeg: rosszul csókolózni nem lehet, csak rossz partnerrel hozott össze a véletlen, és rossz étel sincs, csak silány alapanyagból elkészített, összecsapott munka. Szóval ha valaki úgy gondolja, nem szereti a hamburgert, vagy a hot-dogot, akkor álljon neki ő maga, és szánja rá az időt, alapanyagot - garantáltan nem bánja meg. Nem állítom, hogy ez itt a valaha volt legjobb hamburger, de azt igen, hogy a legjobb, amit hot-dog formában kóstoltál :) Ha pedig máshogy szeretnétek csinálni, csak hajrá: nagyon kozmopolita étel, mindenféle változtatást eltűr. Ha magunk készítjük a zsömlét, húspogácsát, és ipari szószok helyett friss zöldséget, vagy házi majonézt/ketchupot használunk, tuti finom és egészséges vacsink lesz, aminek többé semmi köze a gyorsételekhez.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Köszönöm :-))

Dacota

Szívesen :)

Törölt felhasználó

Kedves Dakota! Azért szeretem ezt a fórumot mert mindig tanul valamit az ember. Én pl. most jöttem rá miért lett az én hamburger próbálkozásom olyan mint a csizmatalp: száraz, sovány húsból (n?i elnyomás hatására) sütöttem a húspogácsát. Nagyon ott van a toppon a recept ! Tuti "nekifutok" az elkészítésnek! Ui. Úgy jártál a Hamburgerrel mint én a Pizzával: életem legrosszabb Pizzáját Pisában ettem! A legfinomabbat meg itthon, a párom süti ! fantasztikus receptjei vannak. Hobbi szakács üdvözlettel : Bandipapa

Dacota

Kedves Bandipapa, Bizony-bizony, a hamburger nem véletlenül kívánja a marhahúst, ráadásul nem is túl sovány fajtát. :) Próbáld meg egyszer így, és hidd el, finom és szaftos lesz a végeredmény. A n?i elnyomóknak pedig üzenem (minden tisztelettel, hisz magam is az vagyok) hogy 2 havonta egyszer simán belefér egy jó, szaftos hamburger :) Szép napot! Üdvözlettel, Nóra

Hozzávalók

A húshoz

Zsemléhez

A kenéshez, szóráshoz

A sütéshez

Összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek