r
Nosalty Logó

Hotburger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Hotburger
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

Zsemléhez

A kenéshez, szóráshoz

A sütéshez

Összeállításhoz

Összesen 726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

Zsemléhez

A kenéshez, szóráshoz

A sütéshez

Összeállításhoz

Összesen 5790 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

Zsemléhez

A kenéshez, szóráshoz

A sütéshez

Összeállításhoz

Összesen 102 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1651.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1186 micro
Összesen 726 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    309.7 g

Zsír

  • Összesen
    273 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13212.9 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    2374 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    4165 mg
  • Nátrium
    5566 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.5 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    4034.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1886 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    779 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1323 micro
  • Kolin:
    1316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1026 micro
  • α-karotin
    324 micro
  • β-karotin
    10180 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    9491 micro
Összesen 5790 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    92 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A húshoz

Zsemléhez

A kenéshez, szóráshoz

A sütéshez

Összeállításhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A kilfik elkészítése: A tejet meglangyosítjuk, hozzátesszük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojást és az írót. Megvárjuk, míg az élesztő felfut.
  3. Ha kész, a tálban lévő anyagokat elkezdjük összedolgozni, és fokozatosan öntjük hozzá az élesztős tejet. Puha, rugalmas tésztává dolgozzuk össze úgy, hogy lehetőleg hosszúkás formát kapjunk, mintha veknit készítenénk.
  4. A tetejét kicsit meglisztezzük, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.
  5. Ha megkelt, 8 egyforma, hosszúkás darabra vágjuk, és kicsit még nyújtjuk, hogy kifliforma legyen. Figyelem, nem kell meghajlítani!
  6. Lekenjük őket a felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  8. A húspogácsa elkészítése: A húst ledaráljuk, vagy szépen nézünk a hentesre, és megkérjük, hogy darálja le nekünk. Ha kapunk faggyús szegyet, az a tökéletes, ha nem, akkor szalonnával pótoljuk a zsírosságot (különben száraz lesz a húspogácsánk).
  9. A hagymát vágjuk nagyon finomra, tegyük a húshoz a tojással, fűszerekkel, és parmezánnal együtt.
  10. Dolgozzuk jól össze, és tegyük a hűtőbe fél órára.
  11. Formázzunk belőle téglalap alakú húspogácsákat, és hevített serpenyőben, a vaj és olívaolaj keverékén kis lángon, óvatosan süssük át. Egy pogácsának kb. 10-15 perc kell, attól függően, hogy milyen vastagra készítettük, és hogy mennyire szeretnénk átsütni. Ha kész, hagyjuk állni 5 pecig.
  12. Összeállítás: A kihűlt kifliket vágjuk ketté, tegyünk bele egy húst, rá egy szelet sajtot, és ízlés szerint pakoljunk bele a salátából, hagymából.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 337
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18180
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem vagyok az  a hamburgeres fajta. Nem sznobságból, volt idő, mikor heti három simán lecsusszant, csak hát változnak a dolgok, az ízlés is. Rossz dolognak viszont egyáltalán nem mondanám. Ahogy a hot-dogot sem. Pedig volt már szerencsém néhány penetra darabhoz. A legrosszabbat mindkettőből születési helyükön ettem, a tavaly nyári rabszolgasors után jól megérdemelt utazgatásom alatt. A legpocsékabb hamburgeremet egy útszéli büfében tették elém a Grand Canyon közelében, és ami a vicc az egészben, hogy csak 1 dollárral volt olcsóbb, mint a győztes, valaha volt legjobb, a San Francisco-i Zuni Caféban. Leghorrorisztikusabb hot-dog élményem New Yorkban volt, mentségére legyen mondva, hogy experimentális jelleggel kóstoltam meg, nem számítottam sokkal jobbra, és összesen 99 centembe fájt. A legjobb viszont a Sziget fesztiválon jött velem szembe, hajnali 4 órakor, három végigugrált koncert, és jó pár fröccs után - bár az a sanda gyanúm, hogy nem a kulinária csúcsa volt, csak az esett a legjobban. Mindegy is, lényeg a lényeg: rosszul csókolózni nem lehet, csak rossz partnerrel hozott össze a véletlen, és rossz étel sincs, csak silány alapanyagból elkészített, összecsapott munka. Szóval ha valaki úgy gondolja, nem szereti a hamburgert, vagy a hot-dogot, akkor álljon neki ő maga, és szánja rá az időt, alapanyagot - garantáltan nem bánja meg. Nem állítom, hogy ez itt a valaha volt legjobb hamburger, de azt igen, hogy a legjobb, amit hot-dog formában kóstoltál :) Ha pedig máshogy szeretnétek csinálni, csak hajrá: nagyon kozmopolita étel, mindenféle változtatást eltűr. Ha magunk készítjük a zsömlét, húspogácsát, és ipari szószok helyett friss zöldséget, vagy házi majonézt/ketchupot használunk, tuti finom és egészséges vacsink lesz, aminek többé semmi köze a gyorsételekhez.

Hozzávalók

A húshoz

Zsemléhez

A kenéshez, szóráshoz

A sütéshez

Összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek