Mascarponés - trüffeles torta fondant bevonattal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
pamelie
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
42g víz0 kcal
-
19 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
38g cukor148 kcal
-
0 kcal
-
17g joghurt10 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
33g margarin239 kcal
A krémekhez
-
7g finomliszt24 kcal
-
42g tej23 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
A fondanthoz
Összesen
1129
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
500g víz0 kcal
-
100g cukrozatlan kakaópor228 kcal
-
600g finomliszt2184 kcal
-
460g cukor1780 kcal
-
0 kcal
-
200g joghurt122 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
400g margarin2868 kcal
A krémekhez
-
80g finomliszt291 kcal
-
500g tej280 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
A fondanthoz
Összesen
13562
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
11.6g víz0 kcal
-
2.3g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
13.9g finomliszt50 kcal
-
10.6g cukor41 kcal
-
0 kcal
-
4.6g joghurt3 kcal
-
5.1g tojás6 kcal
-
9.2g margarin66 kcal
A krémekhez
-
1.8g finomliszt7 kcal
-
11.6g tej6 kcal
-
5.8g margarin41 kcal
-
5.8g porcukor22 kcal
-
5.8g mascarpone23 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
4.6g habtejszín13 kcal
-
2.3g étcsokoládé13 kcal
A fondanthoz
Összesen
311
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 65.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 81 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 488.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.6 g
-
Cukor 78 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 100.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 527 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 498 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 349 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
1129
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 168.3 g
Zsír
-
Összesen 783.6 g
-
Telített zsírsav 189 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 298 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 170 g
-
Koleszterin 976 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5863.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 318 mg
-
Kálcium 1400 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 883 mg
-
Foszfor 2405 mg
-
Nátrium 789 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1531.2 g
-
Cukor 937 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 1205.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6329 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 64 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 209 micro
-
K vitamin: 633 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 799 mg
-
Retinol - A vitamin: 5981 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 4182 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1166 micro
Összesen
13562
kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 18.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 146 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
311
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 dl víz
-
10 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek szódabikarbóna
-
4 db tojás
-
40 dkg margarin
A krémekhez
-
4 púpozott ek finomliszt
-
0.5 l tej
-
25 dkg margarin
-
25 dkg porcukor
-
25 dkg mascarpone
-
2 dl habtejszín
-
10 dkg étcsokoládé
A fondanthoz
Elkészítés
A tésztához
- A fondanthoz a porcukrot átszitáljuk, az egyik felét tálba tesszük. A zselatint elkeverjük a vízzel, felmelegítjük, beletesszük a mézet, a margarint, majd lassan melegítve alaposan elkavarjuk. Ezután a porcukorba öntjük és keverni kezdjük, fokozatosan adagolva hozzá a többi porcukrot, egészen addig, amíg gyúrni nem tudjuk. Ezután gyúrjuk és adagoljuk hozzá a többi porcukrot, amíg szép fényes, puha masszát kapunk. Folpackba tekerve hűtőbe tesszük egy éjszakára. Használat előtt margarinos kézzel átgyúrjuk, keményítőn nyújtjuk és formázzuk. (A színezést én Szamos Gyurmarcival oldottam meg, 1 csomaggal használtam el hozzá, de színezhető ételfestékkel is. Suncika04 receptje: http://www.nosalty.hu/recept/fondant-pillecukor-glukozszirup-nelkul)
- A trüffelkrémhez felmelegítjük a tejszínt, elkeverjük az étcsokival, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük. Ha már jó hideg, kemény habot verünk belőle.
- A tésztához a vizet lábasba öntjük, a margarinnal és a kakaóval állandó keverés mellett fölforraljuk. A lisztet a cukorral, a vaníliás cukorral és a szódabikarbónával elkavarjuk, hozzáadjuk a margarinos vízhez, majd belekeverjük a joghurtot és a tojást. Előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba), egy kisebb és egy nagyobb tortaformában. (Ez a mennyiség nekem egy 28 és egy 22 cm-es formához volt elég.) A tésztát alaposan kihűtjük, akár hűtőbe is tehetjük egy fél órára.
- A fehér krémhez a lisztből és a tejből állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, teszünk hozzá reszelt citromhéjat, egy vaníliarúd kikapart belsejét. Ha a krém kihűlt, habverővel jó alaposan összedolgozzuk a kettőt, majd beleforgatjuk a mascarponét is.
- A nagyobb tésztát kettévágjuk, megtöltjük a fehér krémmel, ráhelyezzük a másik tészta alsó részét, megtöltjük a trüffelkrémmel és ízlés szerint díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28 és 22
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 49
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11734
- Feltöltés dátuma: 2011. október 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
pamelie
59 recept
Anyósom (a világ legjobb anyósa) szülinapi tortája.