r
Nosalty Logó

Trüffeltorta Csillárka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csillárka
Trüffeltorta Csillárka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 674 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 8083 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 316 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 674 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    481.4 g
  • Telített zsírsav
    329 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8913.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    1643 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1085 mg
  • Foszfor
    3641 mg
  • Nátrium
    2263 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    773.8 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2132 micro
Összesen 8083 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 316 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. 5 dl tejszínt az 500 g étcsokoládéval felfőzzük, majd lehűtjük. Legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben tartjuk.
  2. 8 tojásos piskótát sütünk.
  3. A kihűlt piskótakarikát 3 részre vágjuk.
  4. A csokikrémet pár perc alatt kihabosítjuk. A maradék 5 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd a csokikrémhez keverjük. Kemény habot kell kapjunk.
  5. Ezzel a krémmel töltjük a tortát úgy, hogy a díszítésre és az oldalára is jusson krém.
  6. 1-2 órát hűtőben pihentetjük, majd díszítjük!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 10293
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Receptkategóriák

Trüffeltorta Csillárka konyhájából
Csillárka 7 recept

Az unokanővérem másfél éves kislányának csináltam ezt a tortát! Nagy volt az öröm, és nagyon ízlett a torta.:-) Akik a csokoládétortát szeretik, csak ajánlani tudom ezt a receptet!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?