Málnás trüffeltorta ganache bevonattal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kriszti7
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 19% Zsír
A csokikrémhez (trüffel és ganache)
-
30g étcsokoládé164 kcal
-
60g habtejszín175 kcal
A piskótához
-
44g tojás55 kcal
-
12g finomliszt44 kcal
-
0 kcal
-
8g cukor31 kcal
A málnazseléhez
A díszítéshez
-
15g mandulapehely89 kcal
Összesen
582
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 19% Zsír
A csokikrémhez (trüffel és ganache)
-
300g étcsokoládé1638 kcal
-
600g habtejszín1752 kcal
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
0 kcal
-
80g cukor310 kcal
A málnazseléhez
A díszítéshez
-
150g mandulapehely885 kcal
Összesen
5808
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 19% Zsír
A csokikrémhez (trüffel és ganache)
-
13.6g étcsokoládé74 kcal
-
27.1g habtejszín79 kcal
A piskótához
-
19.9g tojás25 kcal
-
5.4g finomliszt20 kcal
-
0 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
A málnazseléhez
-
13.6g málna7 kcal
-
9g víz0 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
A díszítéshez
-
6.8g mandulapehely40 kcal
Összesen
262
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 39.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 609 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 269 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 115.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 231 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 247 micro
Összesen
582
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 124.4 g
Zsír
-
Összesen 398 g
-
Telített zsírsav 190 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 148 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 36 g
-
Koleszterin 2130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6090.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 1253 mg
-
Vas 40 mg
-
Magnézium 1023 mg
-
Foszfor 2691 mg
-
Nátrium 870 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 457.7 g
-
Cukor 263 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 1158.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2306 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 49 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 456 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 374 micro
-
Kolin: 1366 mg
-
Retinol - A vitamin: 2264 micro
-
α-karotin 69 micro
-
β-karotin 480 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2472 micro
Összesen
5808
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 52.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
A csokikrémhez (trüffel és ganache)
-
6 dl habtejszín
A piskótához
-
8 db tojás
-
6 púpozott ek finomliszt
-
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
-
8 csapott ek cukor
A málnazseléhez
-
2 dl víz
-
2 dkg étkezési keményítő
A díszítéshez
-
15 dkg mandulapehely
Elkészítés
A csokikrémhez (trüffel és ganache)
- A krémhez a csokit apróra tördeljük-daraboljuk, és beletesszük egy üveg tálba. A tejszín felét felforraljuk, ráöntjük a csokira, kicsit várunk, majd addig keverjük, amíg jól fel nem olvad. Mikor az összes csoki elolvadt, a tejszín másik felét is hozzáöntjük, jól elkeverjük, és pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe tesszük.
- Másnap a krém 2/3-át felverjük, mintha tejszínt vernénk habbá, ezzel fogjuk megtölteni a tortát belülről (ez a trüffelkrém). A krém maradék 1/3-át pedig majd a torta bevonásához használjuk (ez a ganachekrém).
A piskótához
- A piskótához külön választjuk a tojásfehérjéket a tojássárgáktól. A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor felével. A tojássárgákat felverjük a cukor másik felével. A felvert, cukros tojásfehérjébe belekeverjük a cukros tojássárgáját (ezt még géppel is lehet, hogy egyenletesebb legyen), majd kézzel alaposan, de óvatosan hozzákeverjük a lisztet is. Fontos, hogy csak rövid ideig keverjük – ha matt a keverékünk, még jó, ha fényes, már nem.
- A (22 cm-re kinyitott) sütőkarika aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát picit kivajazzuk-lisztezzük. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. fél órát sütjük. Onnan lehet tudni hogy jó, hogy ha picit megütögetjük a tetejét egy fakanállal, akkor nem „szivacsos” hangot ad, hanem „kong”.
- A karikában hagyjuk kihűlni, majd 3 (vagy az ügyesebbek 4) részre vágjuk (természetesen vízszintesen).
A málnazseléhez
- A fagyasztott málnát felöntjük a vízzel, hozzátesszük a keményítőt, és összemelegítjük, amíg megfelelő állagú lesz a zselénk (lehet még hozzá tenni vizet vagy keményítőt), de nem forraljuk, mert akkor a keményítő elveszíti a sűrűsítő képességét.
A díszítéshez
- A piskótarétegek közé egyenlően elosztva belekenjük a felvert trüffelkrémet, majd trüffelkrém rétegekre rátesszük a (szintén egyenlően elosztott) málnazselét, és óvatosan szétkenjük rajta. Tehát a tortánk alulról kezdve így fog kinézni: piskóta – trüffelkrém – málnazselé – piskóta – trüffelkrém – málnazselé – piskóta.
- A torta tetejét és oldalát megkenjük a (fel nem vert) ganachekrémmel, és szeletelt mandulával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 87
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 8863
- Feltöltés dátuma: 2016. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kriszti7
5 recept
A húgom valami csokisra és málnásra vágyott a születésnapjára. Én megálmodtam valamit, konzultáltam egy cukrász barátommal, és ez született belőle… A csokikrémet érdemes előző nap elkészíteni, mert hűlnie kell pár órát, de inkább egy éjszakát.