Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás trüffeltorta ganache bevonattal

Málnás trüffeltorta ganache bevonattal
Málnás trüffeltorta ganache bevonattal
95 perc / előkészület: 60 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húgom valami csokisra és málnásra vágyott a születésnapjára. Én megálmodtam valamit, konzultáltam egy cukrász barátommal, és ez született belőle…

A csokikrémet érdemes előző nap elkészíteni, mert hűlnie kell pár órát, de inkább egy éjszakát.

hozzávalók / 10 adag

A csokikrémhez (trüffel és ganache)

A piskótához

A málnazseléhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A krém (trüffel és ganache)

  1. A krémhez a csokit apróra tördeljük-daraboljuk, és beletesszük egy üveg tálba. A tejszín felét felforraljuk, ráöntjük a csokira, kicsit várunk, majd addig keverjük, amíg jól fel nem olvad. Mikor az összes csoki elolvadt, a tejszín másik felét is hozzáöntjük, jól elkeverjük, és pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap a krém 2/3-át felverjük, mintha tejszínt vernénk habbá, ezzel fogjuk megtölteni a tortát belülről (ez a trüffelkrém). A krém maradék 1/3-át pedig majd a torta bevonásához használjuk (ez a ganachekrém).

A piskóta

  1. A piskótához külön választjuk a tojásfehérjéket a tojássárgáktól. A tojásfehérjéket habbá verjük a cukor felével. A tojássárgákat felverjük a cukor másik felével. A felvert, cukros tojásfehérjébe belekeverjük a cukros tojássárgáját (ezt még géppel is lehet, hogy egyenletesebb legyen), majd kézzel alaposan, de óvatosan hozzákeverjük a lisztet is. Fontos, hogy csak rövid ideig keverjük – ha matt a keverékünk, még jó, ha fényes, már nem.
  2. A (22 cm-re kinyitott) sütőkarika aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát picit kivajazzuk-lisztezzük. Előmelegített sütőben 160-170 fokon kb. fél órát sütjük. Onnan lehet tudni hogy jó, hogy ha picit megütögetjük a tetejét egy fakanállal, akkor nem „szivacsos” hangot ad, hanem „kong”.
  3. A karikában hagyjuk kihűlni, majd 3 (vagy az ügyesebbek 4) részre vágjuk (természetesen vízszintesen).

A málnazselé

  1. A fagyasztott málnát felöntjük a vízzel, hozzátesszük a keményítőt, és összemelegítjük, amíg megfelelő állagú lesz a zselénk (lehet még hozzá tenni vizet vagy keményítőt), de nem forraljuk, mert akkor a keményítő elveszíti a sűrűsítő képességét.

Az összeállítás

  1. A piskótarétegek közé egyenlően elosztva belekenjük a felvert trüffelkrémet, majd trüffelkrém rétegekre rátesszük a (szintén egyenlően elosztott) málnazselét, és óvatosan szétkenjük rajta. Tehát a tortánk alulról kezdve így fog kinézni: piskóta – trüffelkrém – málnazselé – piskóta – trüffelkrém – málnazselé – piskóta.
  2. A torta tetejét és oldalát megkenjük a (fel nem vert) ganachekrémmel, és szeletelt mandulával díszítjük.
  • sütési hőfok: 165°C
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 012
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti7

Mióta szakács: 2014.08.04.
5 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, Anyák napja
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csokitorta, málnatorta, málnás csokitorta, csokitorta, málnás torta, trüffeltorta, ganache torta, málnás csokitorta, málnás trüffel torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

582
étcsokoládé 30 dkg
habtejszín 6 dl
tojás 8 db
finomliszt 6 púpozott ek
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
cukor 8 csapott ek
málna 30 dkg
víz 2 dl
étkezési keményítő 2 dkg
mandulapehely 15 dkg