Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libatöpörtyű

Libatöpörtyű
Libatöpörtyű
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Libazsírra volt szükségem, jó sokra, és gondoltam, miért ne csinálnám meg én? Ráadásnak így még egy adag finom, frissen sült töpörtyűvel is gazdagabb lettem.

hozzávalók / 12 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hájat megtisztítjuk a maradék tolltól és pihétől.
  2. Nagyjából 5 centis kockákra vágjuk, és az egészet egy nagy lábosba tesszük.
  3. Jöhet hozzá a víz és a só is, majd közepes lángon melegíteni kezdjük. Addig sütjük, amíg a töpörtyű szépen barnulni nem kezd és a zsír teljesen átlátszóvá nem válik. Arra figyeljünk, hogy néha kevergessük és ne állítsuk túl nagyra a hőmérsékletet, nehogy megégjen!
  4. Ha kész, akkor konyhai papírtörlővel bélelt tányérra szedjük, és hagyjuk kihűlni.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 299
elküldve: 0
receptkönyvben: 116
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: 3

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
alkalom: Márton-nap
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tepertő, libatepertő

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Intizar
Intizar Sun, 2015-12-06 11:41

Téves, kérem. Mi az, hogy "hagyjuk kihűlni"? Nem hagyja magát.

1500
libaháj 2 kg
víz 2 dl
1 ek