r
Nosalty Logó

Marhalábszár puliszkával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Marhalábszár puliszkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 509 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2544 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2268 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 509 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.9 g

Zsír

  • Összesen
    139.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4137.4 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2302 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1635.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1958 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    11338 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 2544 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    518 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, lehártyázott húst felkockázzuk, a paprikát, hagymákat, meghámozott paradicsomot apró kockákra vágjuk. A főzőedényt kikenjük a kb. 10 dkg zsírral, a hozzávalókat elfelezzük, és kétszerre rétegezzük az edényben: egy réteg hús, zöldpaprika, paradicsom, hagymák, sóval, borssal, pirospaprikával, ételízesítővel ízlés szerint megszórjuk, kb. 2 ek kechupot és 1 ek paprikakrémet nyomunk rá, a réteget megismételjük. Feltesszük a tűzre, és lassú tűzön elkezdjük fedő alatt főzni, amikor elkezd a szélein forrni, összekeverjük, belerakjuk a babérlevelet, borókabogyót, és /a hús állagától függően/ kb. 1,5- 2 óráig főzzük, közben az elpárolgó folyadékot időnkét vízzel pótoljuk, a vörösbort az utolsó 15 perc előtt adjuk hozzá. Ez az elkészítési mód a szabad tűzi pörköltfőzés egy igen praktikus módja, és a végeredmény csodálatos. Köretnek puliszkát /polenta/, juhtúrós csuszát vagy sztrapacskát ajánlok hozzá.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14775
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marhalábszár puliszkával
Katharosz 499 recept

Ezt a lábszárpörkölt receptet egy dabasi rokonomtól tanultuk, azóta a Férjem készíti, általában bográcsban, de télvíz idején a konyhában egy kínai öntött vas wokban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek