r
Nosalty Logó

Marhalábszár puliszkával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Marhalábszár puliszkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 509 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2544 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 115 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    827.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    392 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2268 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 509 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.9 g

Zsír

  • Összesen
    139.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4137.4 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2302 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1635.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    1958 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    11338 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 2544 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    518 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított, lehártyázott húst felkockázzuk, a paprikát, hagymákat, meghámozott paradicsomot apró kockákra vágjuk. A főzőedényt kikenjük a kb. 10 dkg zsírral, a hozzávalókat elfelezzük, és kétszerre rétegezzük az edényben: egy réteg hús, zöldpaprika, paradicsom, hagymák, sóval, borssal, pirospaprikával, ételízesítővel ízlés szerint megszórjuk, kb. 2 ek kechupot és 1 ek paprikakrémet nyomunk rá, a réteget megismételjük. Feltesszük a tűzre, és lassú tűzön elkezdjük fedő alatt főzni, amikor elkezd a szélein forrni, összekeverjük, belerakjuk a babérlevelet, borókabogyót, és /a hús állagától függően/ kb. 1,5- 2 óráig főzzük, közben az elpárolgó folyadékot időnkét vízzel pótoljuk, a vörösbort az utolsó 15 perc előtt adjuk hozzá. Ez az elkészítési mód a szabad tűzi pörköltfőzés egy igen praktikus módja, és a végeredmény csodálatos. Köretnek puliszkát /polenta/, juhtúrós csuszát vagy sztrapacskát ajánlok hozzá.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 14485
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Marhalábszár puliszkával
Katharosz 489 recept

Ezt a lábszárpörkölt receptet egy dabasi rokonomtól tanultuk, azóta a Férjem készíti, általában bográcsban, de télvíz idején a konyhában egy kínai öntött vas wokban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Most örülök, hogy tudom, hogy nem hal meg egy tehén...

A vegánsággal kapcsolatban az egyik leggyakoribb ellenvetés, hogy az állati eredetű élelmiszerek nélkül az ember nem visz be fontos tápanyagokat. Különösen a fehérjét szokták zászlójukra tűzni a kritikus hangok, de a legjobb cáfolatot erre az érvre épp az egyre sokasodó sportolók száma adja meg, akik vegán étrenden is képesek ember feletti teljesítményt nyújtani. Shane Tusup maga is több éve elhagyta az állati eredetű élelmiszereket – a Veganuár hónap lezárásaként vele beszélgettünk a sport és vegán táplálkozás kapcsolatáról.

Szász Nóri

További cikkek