r
Nosalty Logó

Pot pie omlós marhával

Dacota
Pot pie omlós marhával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1192
Kalória
133.6g
Fehérje
28.3g
Szénhidrát
48.6g
Zsír
574.3g
Víz
375.9g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1192 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5955 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    133.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2265.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1332 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    574.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1192 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    668 g

Zsír

  • Összesen
    242.9 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11327.1 g
  • Cink
    121 mg
  • Szelén
    995 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    879 mg
  • Foszfor
    6659 mg
  • Nátrium
    2165 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    141.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    2871.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    23 mg
  • B12 Vitamin:
    130 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    195 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    2712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    799 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 5955 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    278.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    283 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

  1. A húst vágjuk kis darabokra. Az inas, csontos részeket vágjuk ki, de ne dobjuk el, hagyjuk meg őket lehetőleg minél nagyobb darabban. A gyöngyhagymákat pucoljuk meg.
  2. Tegyük egy tálba, szórjuk meg liszttel, sóval és borssal, jól forgassuk össze.
  3. Melegítsük fel a zsírt, majd 5-8 percig süssük rajta a húst, amíg kap egy kis színt. Kevergessük folyamatosan, nehogy odakapjon.
  4. Vegyük ki a húst, majd tegyük bele a hagymákat, és süssük kb. 5 percig.
  5. Vegyük ki a hagymákat, majd tegyük bele a lereszelt fokhagymát. Pirítsuk 1-2 percig. Mehet rá a paradicsompüré és a friss fűszernövények.
  6. Tegyük vissza a húst, és öntsük fel borral.
  7. Kis lángon, lefedve főzzük 2-2,5 órát. Néha rázogassuk meg az edényt, hogy ne ragadjon le, de amúgy elvan magában. Mikor a hús már majdnem megpuhult, adjuk hozzá a hagymát, és főzzük együtt még 20 perc-fél órát.
  8. Tegyük hőálló bögrékbe. A célnak megfelelőbb eszköz bármilyen régi bádogbögre.
  9. A leveles tésztát nyújtsuk ki, és vágjuk akkorára, hogy befedje a bögréket. A tetejüket vágjuk be, hogy a gőz távozni tudjon. Kenjük le egy tojással, és szórjuk meg nagyszemű sóval.
  10. Toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe. Hagyjuk ott kb. fél órát, amíg a pite szép aranyszínű lesz.
  11. Vegyük ki, és várjunk öt percet, majd essünk neki. A forró bögrével vigyázzunk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 180 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Lassan főtt marhaborda csupa ízzel, porhanyós gyöngyhagymákkal, egy bögréből kieszegetve...Recept egy régi Bon Appétit nyomán.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek