Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahússal és bulgurral töltött paprika

Marhahússal és bulgurral töltött paprika
Marhahússal és bulgurral töltött paprika
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A töltött paprikát egészen más megvilágításba helyezi a következő recept. Marhahússal, bulgurral és feta sajttal egyszerűen fenomenális lesz. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bulgurt borítsuk egy főzőedénybe, majd annyi forró vízzel öntsük le, hogy ellepje. Fedjük le, és hagyjuk 20-25 percig állni, amíg magába szívja az összes vizet.
  2. A vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát pedig apró szeletekre, és kevés olívaolajon pároljuk őket üvegesre. Közben szórjuk rá a római köményt.
  3. Tegyük a darált marhahúst a hagymára, és jól süssük át. Szórjunk rá borsot, zúzott koriandermagot és sót. Majd öntsük fel a passzírozott paradicsommal, és addig főzzük, amíg jól besűrűsödik. Közben kevés szárított petrezselyemmel is szórjuk meg a ragut.
  4. A húsos ragunkat keverjük össze a bulgurral, és adjuk hozzájuk az apró kockára vágott fetát.
  5. A paprikákat csumázzuk ki, és töltsük meg a húsos-bulguros töltelékkel. Majd tegyük őket egy kiolajozott tepsibe, és helyezzük 200 fokra előmelegített sütőbe, 25 percre.
  6. Kivéve azonnal fogyaszthatjuk is!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 2500 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 9 007
elküldve: 3
receptkönyvben: 116
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Regnum

Mióta szakács: 2016.11.25.
10 recept

receptjellemzők

nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött paprika, húsos paprika

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szem05
Nyuszó / Szem05 Sat, 2017-01-07 14:59

Jó kis recept, nekem ez a töltelékmennyiség pont 9 ( nem kicsi) paprikába lett elég.

597
darált marhahús 40 dkg
bulgur 1 bögre
passzírozott paradicsom 70 dkg
feta sajt 20 dkg
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
zöld kaliforniai paprika 2 db
sárga kaliforniai paprika 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
római kömény 2 teáskanál
koriandermag 2 teáskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
bors 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
víz 3 dl