r
Nosalty Logó

Marhahússal és bulgurral töltött paprika

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Regnum
Marhahússal és bulgurral töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 77 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2685.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    1481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    595.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    361 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1557 micro
  • β-crypt
    243 micro
  • Likopin
    24316 micro
  • Lut-zea
    499 micro
Összesen 595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.7 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10743.5 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1313 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    695 mg
  • Foszfor
    2574 mg
  • Nátrium
    5923 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    2383.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    814 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1445 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    544 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    6230 micro
  • β-crypt
    972 micro
  • Likopin
    97265 micro
  • Lut-zea
    1995 micro
Összesen 2380 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    3177 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 77 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bulgurt borítsuk egy főzőedénybe, majd annyi forró vízzel öntsük le, hogy ellepje. Fedjük le, és hagyjuk 20-25 percig állni, amíg magába szívja az összes vizet.
  2. A vöröshagymát vágjuk apróra, a fokhagymát pedig apró szeletekre, és kevés olívaolajon pároljuk őket üvegesre. Közben szórjuk rá a római köményt.
  3. Tegyük a darált marhahúst a hagymára, és jól süssük át. Szórjunk rá borsot, zúzott koriandermagot és sót. Majd öntsük fel a passzírozott paradicsommal, és addig főzzük, amíg jól besűrűsödik. Közben kevés szárított petrezselyemmel is szórjuk meg a ragut.
  4. A húsos ragunkat keverjük össze a bulgurral, és adjuk hozzájuk az apró kockára vágott fetát.
  5. A paprikákat csumázzuk ki, és töltsük meg a húsos-bulguros töltelékkel. Majd tegyük őket egy kiolajozott tepsibe, és helyezzük 200 fokra előmelegített sütőbe, 25 percre.
  6. Kivéve azonnal fogyaszthatjuk is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15103
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A töltött paprikát egészen más megvilágításba helyezi a következő recept. Marhahússal, bulgurral és feta sajttal egyszerűen fenomenális lesz. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...