Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsanyakleves borsóval

Kacsanyakleves borsóval
Kacsanyakleves borsóval
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kis kertünkben megérett a borsó. Már alig vártuk, hogy készüljön belőle valami finomság. Most ez a leves lett belőle, ami igaz, hogy kevés hozzávalóból áll, de annál laktatóbb. Lehet még belefőzni galuskát, vagy kockatésztát. Nekünk most ezek nélkül is tökéletes volt. A friss borsónak utánozhatatlan az íze.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Én meggyes muffint sütöttem utána, de bármilyen édes második fogás illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat megpucoljuk és vastagabb karikákra vágjuk. A borsót kifejtjük a héjából és félretesszük.
  2. A nyakakat jól megmossuk és egyenként 3 részre vágjuk őket. (Egy nagyobb darab kés erre a tökéletes célszerszám.)
  3. Feltesszük főni a nyakat hideg vízben sóval, majd lehabozzuk, ha itt az ideje. Beletesszük a répát, a petrezselymet és a zellerzöldet, borsozzuk.
  4. Hagyjuk főni úgy háromnegyed órán át, majd még negyed óráig a borsóval együtt. Ezzel készre főzzük. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 125
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katicabogaram

Mióta szakács: 2012.03.07.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldborsóleves kacsanyakkal, sárgarépás zöldborsóleves kacsanyakkal, kacsanyakleves zöldségesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

279
kacsaaprólék 40 dkg
sárgarépa 4 közepes db
zöldborsó 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l