Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márton-napi libaleves Gizitől

Márton-napi libaleves Gizitől
Márton-napi libaleves Gizitől
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Márton napra készült ez az egyszerű leves, de természetesen máskor is elkészíthetjük.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst és a zúzát vágjuk fel kisebb kockára. A császárszalonnát vágjuk fel apróra. A zöldségeket tisztítsuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel.
  2. Egy edénybe tegyük bele az apróra vágott szalonnát, majd kezdjük el zsírjára sütni.
  3. Amikor már kezd szép színt kapni, adjuk hozzá a felkockázott húst és a zúzát, majd pároljuk fehéredésig.
  4. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, és pároljuk még pár percig, majd szórjuk meg a liszttel, és keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd tegyük bele a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, az egész borsot, a borókabogyót és ízlés szerint sót.
  5. Ezután forraljuk fel, majd kisebb lángon addig főzzük a levest, még a hús és a zöldségek már majdnem készre főttek.
  6. Ekkor adjuk hozzá a megtisztított, kisebb gombafejeket és a kockára vágott krumplit, majd főzzük készre a levest. (Ha szükséges, ekkor még önthetünk hozzá egy kevés vizet, és utána ízesíthetünk.)
  7. Tálaláskor az elkészült levest merjük tányérokba, és úgy kínáljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 021
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: Márton-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

leves libahússal, lúdleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

624
libahús 60 dkg
zúza 60 dkg
császárszalonna 10 dkg
gomba 20 dkg
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
újkrumpli 30 dkg
finomliszt 2 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
borókabogyó 3 db
babérlevél 2 db
víz 2 l