r
Nosalty Logó

Marhabélszín curry-s vajjal, grillburgonyával

Nosalty
Marhabélszín curry-s vajjal, grillburgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A fűszerkeverékhez

A grill burgonyához

A paradicsomsalátához

1552
Kalória
59.8g
Fehérje
33.1g
Szénhidrát
132.1g
Zsír
429.8g
Víz
340.6g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
4.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A fűszerkeverékhez

A grill burgonyához

A paradicsomsalátához

Összesen 1552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A fűszerkeverékhez

A grill burgonyához

A paradicsomsalátához

Összesen 6204 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A fűszerkeverékhez

A grill burgonyához

A paradicsomsalátához

Összesen 216 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    132.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    429.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    735 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1728 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1393 micro
Összesen 1552 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    239.1 g

Zsír

  • Összesen
    528.3 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    109 g
  • Koleszterin
    1363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4796.7 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    334 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    494 mg
  • Foszfor
    2718 mg
  • Nátrium
    771 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    132.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1719.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2942 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1560 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    363 micro
  • Kolin:
    1054 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2349 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    6910 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    5571 micro
Összesen 6204 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    362 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A bélszínszeleteket megszórjuk a fűszerkeverékkel, és egy műanyag edénybe tesszük, amelynek teteje is van, és mindegyik szeletet megöntözzük olajjal. Szorosra nyomkodjuk a szeleteket, hogy ne maradjon levegő közöttük. A legfelső húsokat még külön is beolajozzuk, és szorosan rányomunk egy darab folpack-ot, így megakadályozzuk, hogy a levegővel érintkezzenek. Másnapig a húst a hűtőszekrényben érleljük.
  2. A köretnek szánt grillezett burgonyához előző nap megfőzhetjük a burgonyát.
  3. A hús grillezése előtt elkészítjük a burgonyaköretet, a curry-s vajat.
  4. A curry-s vajhoz a felaprítjuk petrezselymet, és egy nyeles lábaskában a grill szélén összemelegítjük a vajjal és a curry-vel. Ha a burgonya, a vaj és a paradicsom is készen van, akkor kezdünk neki a hús sütésének.
  5. A szeleteket kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, és mind a két felén megsózzuk. A forró grillre tesszük, és oldalanként körülbelül 5-6 perc alatt készre sütjük. A sütési idő nagyban függ a grill hőmérsékletétől.

A fűszerkeverékhez

  1. A hozzávalókat összekeverjük.

A grill burgonyához

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A grill szélén felolvasztjuk a vajat egy kis láboskában. A burgonyákat félbevágjuk. Megkenjük olívaolajjal, és a megkent felükkel lefelé, a grillre tesszük őket.
  2. Ha a vaj időközben megolvadt, akkor beletesszük a curry-t és az apróra vágott petrezselymet, összekeverjük.
  3. Ha megsült a burgonya, tányérokra porciózzuk, megsózzuk, és megöntözzük a petrezselymes olvasztott vajjal.

A paradicsomsalátához

  1. Előkészítjük a saláta hozzávalóit, de csak a tálalás előtt keverjük össze a paradicsomkockákat az olajjal, a balzsamecettel és a sóval.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p

Minden grillparty koronája! Mi is ezt vártuk legjobban a forgatásokon... A curry-s vaj, na és OZ speciális fűszerkeveréke elképesztő ízeket hozott létre. Maximálisan ajánlott az elkészítése!

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...