Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhabélszín curry-s vajjal, grillburgonyával

Marhabélszín curry-s vajjal, grillburgonyával
Marhabélszín curry-s vajjal, grillburgonyával
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden grillparty koronája! Mi is ezt vártuk legjobban a forgatásokon...
A curry-s vaj, na és OZ speciális fűszerkeveréke elképesztő ízeket hozott létre. Maximálisan ajánlott az elkészítése!

hozzávalók / 4 adag

  • 8 szelet marhabélszín (kb. 2 ujjnyi vastag)
  • 2 dl kukoricaolaj
  • 8 tk fűszerkeverék
  • 15 dkg vaj
  • 1 kk curry por
  • 1 csokor petrezselyemzöld

A fűszerkeverékhez:

  • 1 tk fokhagyma granulátum
  • 1 tk hagyma granulátum
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk őrölt mustármag
  • 1 tk őrölt görögszéna mag
  • 1 tk fekete kömény
  • 1 tk curry
  • 1 db chilipaprika

A grill burgonyához:

  • egyforma méretű 4 db burgonya , héjában megfőzve
  • 10 dkg vaj
  • 1 kk curry
  • 1 csokor petrezselyemzöld, apróra vágva

A paradicsomsalátához:

  • 2 db paradicsom
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 ek olívaolaj

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bélszínszeleteket megszórjuk a fűszerkeverékkel, és egy műanyag edénybe tesszük, amelynek teteje is van, és mindegyik szeletet megöntözzük olajjal. Szorosra nyomkodjuk a szeleteket, hogy ne maradjon levegő közöttük. A legfelső húsokat még külön is beolajozzuk, és szorosan rányomunk egy darab folpack-ot, így megakadályozzuk, hogy a levegővel érintkezzenek. Másnapig a húst a hűtőszekrényben érleljük.
  2. A köretnek szánt grillezett burgonyához előző nap megfőzhetjük a burgonyát.
  3. A hús grillezése előtt elkészítjük a burgonyaköretet, a curry-s vajat, és előkészítjük a saláta hozzávalóit, de csak a tálalás előtt keverjük össze a paradicsomkockákat az olajjal, a balzsamecettel és a sóval.
  4. A curry-s vajhoz a felaprítjuk petrezselymet, és egy nyeles lábaskában a grill szélén összemelegítjük a vajjal és a curry-vel. Ha a burgonya, a vaj és a paradicsom is készen van, akkor kezdünk neki a hús sütésének.
  5. A szeleteket kivesszük az olajból, lecsepegtetjük, és mind a két felén megsózzuk. A forró grillre tesszük, és oldalanként körülbelül 5-6 perc alatt készre sütjük. A sütési idő nagyban függ a grill hőmérsékletétől.
  6. A grillburgonya elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, hagyjuk kihűlni. A grill szélén felolvasztjuk a vajat egy kis láboskában. A burgonyákat félbevágjuk. Megkenjük olívaolajjal, és a megkent felükkel lefelé, a grillre tesszük őket.
  7. Ha a vaj időközben megolvadt, akkor beletesszük a curry-t és az apróra vágott petrezselymet, összekeverjük.
  8. Ha megsült a burgonya, tányérokra porciózzuk, megsózzuk, és megöntözzük a petrezselymes olvasztott vajjal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 424
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

marhahús grillezett burgonyával, paradicsomsalátával és curry-s vajjal, fűszeres pácolt marhabélszín

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Buza Sándor
Buza Sándor Wed, 2011-07-06 12:41

Szia! Grillezéskor, és pácoláskor is csak a végén, a sütéskor használunk sót.

Buza Sándor
Buza Sándor Mon, 2011-07-04 14:07

Hello! Egyszerűen azok a fűszerek, és abban az arányban, ahogy a hozzávalókhoz íruk.

Fabika
Fabika Mon, 2011-07-04 13:38

Hello!

Sajnos nem tudom,mit takar az OZ fűszerkeverék és kíváncsi lennék rá.