r
Nosalty Logó

Indiai mogyorós currys csirke

NS
Indiai mogyorós currys csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

629
Kalória
67.3g
Fehérje
21.4g
Szénhidrát
31.2g
Zsír
244.5g
Víz
182.5g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
12.1g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 629 kcal
  • 18% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2513 kcal
  • 18% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 18% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2106.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    244.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 629 kcal
  • 18% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    269.1 g

Zsír

  • Összesen
    124.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8425.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    2783 mg
  • Nátrium
    4504 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    977.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    116 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    933 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2513 kcal
  • 18% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

  1. Tegyük a mogyorót, a meghámozott gyömbért, a meghámozott fokhagyma-gerezdeket, a bazsalikomlevelet, a citromlevet, cukrot és a curry pasztát egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd pürésítsük finomra.
  2. Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, öntsük bele a fűszerkrémet. Közepes erősségű lángon, állandóan kevergetve pároljuk néhány percig, majd öntsünk rá egy decinyi vizet, csorgassuk rá a szójaszószt, és főzzük egy-két percig.
  3. Vágjuk ujjnyi csíkokra a csirkemell-filét, és daráljunk rá borsot.
  4. Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben vagy wokban, tegyük bele a húscsíkokat, majd erős lángon állandóan kevergetve pirítsuk meg.
  5. Ha a húscsíkok szélei már kezdenek pirulni, tegyük hozzá a mogyorószószt, párszor keverjük össze a forró serpenyőben a csirkehússal, és ízesítsük sóval.

Recept infó

  • Főzés ideje: 60 p

Odavagyok a különlegesen pikáns ízekért, így ennek az ételnek sem tudtam ellenállni. Mivel minden receptet úgy közlünk le, hogy a forrást (ha van) közzé tesszük, most be kell vallanom hogy ez egy Vacsoracsatás recept, és ráadásul ciki vagy sem, de ezt pont Zimány Linda főzte. Az igazság az, hogy miután a szóban forgó részt megnéztem, arra gondoltam hogyha ő is, akkor én is biztosan meg tudom csinálni. :) Ez egy különleges ízvilág, és remek vendégváró étel akár egy nagyobb társaság számára is, csak egy wok kell hozzá.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...