Kukoricaolaj

Leírás

A kukoricaszemek magjából préselt olaj íze, színe, illetve illata semleges, így főzéshez, sütéshez, illetve salátaöntetek készítéséhez egyaránt kiváló. A kukoricaolaj egészséges, fogyasztása jó hatással van a szív- és érrendszerre, savasító hatású. A kukoricaolajat számos iparágban felhasználják, biodízel készülhet belőle, illetve számos kozmetikai szer alapanyagaként is szolgál. A kukorica csíráztatható is, a csírából előállított olajat egyre gyakrabban használják étkezési célokra, főként saláták és főzelékek ízesítésére, főzésre azonban már nem alkalmas.

Kukoricaolaj
900
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
100g
Zsír
-
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Kukoricaolaj

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

95.201 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm kukoricaolaj?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok

E vitamin

14.3 mg

Kolin

0.2 mg

K vitamin

1.9 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

12.948 g

egyszeresen telített zsírsav

27.576 g

többszörösen telített zsírsav

54.677 g

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Kolin

0.2 mg

E vitamin

14.3 mg

K vitamin

1.9 µg

60 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.