Kukoricaolaj

A kukoricaszemek magjából préselt olaj íze, színe, illetve illata semleges, így főzéshez, sütéshez, illetve salátaöntetek készítéséhez egyaránt kiváló. A kukoricaolaj egészséges, fogyasztása jó hatással van a szív- és érrendszerre, savasító hatású. A kukoricaolajat számos iparágban felhasználják, biodízel készülhet belőle, illetve számos kozmetikai szer alapanyagaként is szolgál. A kukorica csíráztatható is, a csírából előállított olajat egyre gyakrabban használják étkezési célokra, főként saláták és főzelékek ízesítésére, főzésre azonban már nem alkalmas.
Bármikor.
Hűvös helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
95.201 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
E vitamin
14.3 mg
Kolin
0.2 mg
K vitamin
1.9 µg
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
12.948 g
egyszeresen telített zsírsav
27.576 g
többszörösen telített zsírsav
54.677 g
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Kolin
0.2 mg
E vitamin
14.3 mg
K vitamin
1.9 µg
A nyár egyik kedvenc alapanyaga a citrom, mely nagyon hűsítő és frissítő. Ezt a hatást pedig nemcsak a limonádékban fejti ki, hanem a húsételekhez hozzáadva is.
NosaltyAzt hiheted, hogy a kenyérsütéshez különleges képességekre van szükséged, pedig ez nem igaz! Segítségként hoztunk neked most pár elronthatatlan receptet!
NosaltyMindenkinek kijár egy kis édesség, még azoknak is, akik odafigyelnek a vonalaikra. Az alább sorakozó receptek most egy fokkal egészségesebben érkeznek: teljes kiőrlésű liszttel, kevesebb cukorral, persze ugyanolyan finoman. Mégsem köthetünk mindenben kompromisszumot!
NosaltyFinom, puha, nyuszifülre emlékeztető levelével nehéz nem szeretni, sokan használják is a konyhában, azonban most olyan jótékony hatásait is bemutatjuk, amelyek miatt fixen elülteted otthon, hogy bevesd!
A mai menü igazán nyáriasra sikeredett, reméljük, ugyanakkora élvezetet leltek majd benne, mint mi.
Többek között olyan klasszikusok is helyet kaptak a listán, mint a gulyásleves, palócleves és a becsinált leves. Neked melyik a kedvenc magyaros levesed?