r
Nosalty Logó

Borskéregben sült szűz parmezános burgonyapürével és vajas zöldborsóval

Lurpak
Borskéregben sült szűz parmezános burgonyapürével és vajas zöldborsóval
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Burgonyapüré

Szűzpcsenye

Vajas zöldborsó

1127
Kalória
73.8g
Fehérje
53.8g
Szénhidrát
68.6g
Zsír
491.2g
Víz
342.5g
Koleszterin
11.4g
Élelmi rost
10.2g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Burgonyapüré

Szűzpcsenye

Vajas zöldborsó

Összesen 1127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Burgonyapüré

Szűzpcsenye

Vajas zöldborsó

Összesen 4506 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Burgonyapüré

Szűzpcsenye

Vajas zöldborsó

Összesen 149 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2324 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    491.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    692 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3122 micro
Összesen 1127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    295.1 g

Zsír

  • Összesen
    274.4 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9295.9 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    1659 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    4338 mg
  • Nátrium
    2197 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    215.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1964.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2325 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    350 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    1135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2091 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2770 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12487 micro
Összesen 4506 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

Burgonyapüré

  1. A krumplikat megpucoljuk, és sós vízben megfőzzük őket, majd leszűrjük, és visszatesszük a lábosba.
  2. Hozzáadunk egy nagy kocka sós vajat és a felmelegített tejszínt. Reszelünk bele ízlés szerint szerecsendiót, és megsózzuk.
  3. Ezután egy krumplinyomó segítségével krémesre passzírozzuk a krumplit.
  4. Hozzászórjuk a reszelt parmezánt, és kézi robotgéppel tovább keverjük, habosítjuk kicsit. Ettől még krémesebb lesz.
  5. Jól átkeverjük, és tálalásig félretesszük.

Szűzpcsenye

  1. A húst mossuk meg, majd hártyázzuk le.
  2. Kenjük meg mindenhol mustárral.
  3. Mozsárban törjük össze frissen a színes borsokat, és szórjuk meg vele a mustáros szüzet, forgassuk bele a húst.
  4. Egy serpenyőben hevítsünk vajat, és ha habzik, mehet rá a hús. Pirítsuk körbe minden oldalát, 2-2 perc alatt (kérgesítés). Húscsipesszel forgassuk a forró zsiradékba, vagy kanállal locsolgassuk a finom fűszeres vajjal.
  5. Ezután mehet a 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 15-20 percre sülni.
  6. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk 10 percig pihenni, majd szeleteljük fel, és csak utána sózzuk.

Vajas zöldborsó

  1. Egy kis lábosban megolvasztjuk a vajat, és a fokhagymát megdinszteljük rajta.
  2. Mehet rá a kiolvasztott mirelit borsó. Sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk. Mikor kész, megszórjuk friss petrezselyemmel, és tálalhatjuk is.
  3. Tegyünk minden tányérra egy adagot a püréből, menjen mellé pár szelet hús, utóbbit szórjuk meg gazdagon a vajas zöldborsóval. Ráadásként kanalazhatunk rá egy kevés vajas pecsenyelevet is. Jó étvágyat !

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Fűszeres, szaftos, puha és omlós fogás szűzpecsenyéből alig egy óra alatt. Ha eddig azt hittétek, hogy macerás a szűzzel báni, most megváltozik a véleményetek. Borskéregben sült pikáns szűzpecsenye, krémes-parmezános burgonyapüré és vajas zöldborsó. Úgy hangzik, mint egy mesterszakács fogása, viszont ha ti is elkészítitek garantáltan igazi konyhafőnöknek fogjátok magatokat érezni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek