Borskéregben sült szűz parmezános burgonyapürével és vajas zöldborsóval
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lurpak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Burgonyapüré
-
250g burgonya144 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
Szűzpcsenye
-
250g sertés szűzpecsenye273 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g vaj90 kcal
Vajas zöldborsó
Összesen
1127
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Burgonyapüré
-
1000g burgonya578 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
Szűzpcsenye
-
1000g sertés szűzpecsenye1090 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g vaj359 kcal
Vajas zöldborsó
Összesen
4506
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
Burgonyapüré
-
33g burgonya19 kcal
-
3.3g vaj24 kcal
-
6.6g habtejszín19 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.3g parmezán sajt13 kcal
Szűzpcsenye
Vajas zöldborsó
Összesen
149
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.8 g
Zsír
-
Összesen 68.6 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 343 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2324 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 415 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 1085 mg
-
Nátrium 549 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.8 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 491.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 581 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 87 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 284 mg
-
Retinol - A vitamin: 523 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 692 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3122 micro
Összesen
1127
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 295.1 g
Zsír
-
Összesen 274.4 g
-
Telített zsírsav 162 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 1370 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9295.9 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 356 mg
-
Kálcium 1659 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 685 mg
-
Foszfor 4338 mg
-
Nátrium 2197 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1964.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2325 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 350 mg
-
D vitamin: 145 micro
-
K vitamin: 161 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 86 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 461 micro
-
Kolin: 1135 mg
-
Retinol - A vitamin: 2091 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 2770 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12487 micro
Összesen
4506
kcal
- 11% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 412 micro
Összesen
149
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Burgonyapüré
-
szerecsendió ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Szűzpcsenye
-
1 kg sertés szűzpecsenye
-
3 ek mustár
Vajas zöldborsó
Elkészítés
Burgonyapüré
- A krumplikat megpucoljuk, és sós vízben megfőzzük őket, majd leszűrjük, és visszatesszük a lábosba.
- Hozzáadunk egy nagy kocka sós vajat és a felmelegített tejszínt. Reszelünk bele ízlés szerint szerecsendiót, és megsózzuk.
- Ezután egy krumplinyomó segítségével krémesre passzírozzuk a krumplit.
- Hozzászórjuk a reszelt parmezánt, és kézi robotgéppel tovább keverjük, habosítjuk kicsit. Ettől még krémesebb lesz.
- Jól átkeverjük, és tálalásig félretesszük.
Szűzpcsenye
- A húst mossuk meg, majd hártyázzuk le.
- Kenjük meg mindenhol mustárral.
- Mozsárban törjük össze frissen a színes borsokat, és szórjuk meg vele a mustáros szüzet, forgassuk bele a húst.
- Egy serpenyőben hevítsünk vajat, és ha habzik, mehet rá a hús. Pirítsuk körbe minden oldalát, 2-2 perc alatt (kérgesítés). Húscsipesszel forgassuk a forró zsiradékba, vagy kanállal locsolgassuk a finom fűszeres vajjal.
- Ezután mehet a 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 15-20 percre sülni.
- Miután kivettük a sütőből, hagyjuk 10 percig pihenni, majd szeleteljük fel, és csak utána sózzuk.
Vajas zöldborsó
- Egy kis lábosban megolvasztjuk a vajat, és a fokhagymát megdinszteljük rajta.
- Mehet rá a kiolvasztott mirelit borsó. Sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk. Mikor kész, megszórjuk friss petrezselyemmel, és tálalhatjuk is.
- Tegyünk minden tányérra egy adagot a püréből, menjen mellé pár szelet hús, utóbbit szórjuk meg gazdagon a vajas zöldborsóval. Ráadásként kanalazhatunk rá egy kevés vajas pecsenyelevet is. Jó étvágyat !
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 4978
- Feltöltés dátuma: 2021. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lurpak
23 recept
Fűszeres, szaftos, puha és omlós fogás szűzpecsenyéből alig egy óra alatt. Ha eddig azt hittétek, hogy macerás a szűzzel báni, most megváltozik a véleményetek. Borskéregben sült pikáns szűzpecsenye, krémes-parmezános burgonyapüré és vajas zöldborsó. Úgy hangzik, mint egy mesterszakács fogása, viszont ha ti is elkészítitek garantáltan igazi konyhafőnöknek fogjátok magatokat érezni.