r
Nosalty Logó

Borskéregben sült szűz parmezános burgonyapürével és vajas zöldborsóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lurpak
Borskéregben sült szűz parmezános burgonyapürével és vajas zöldborsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Burgonyapüré

Szűzpcsenye

Vajas zöldborsó

Összesen 1127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Burgonyapüré

Szűzpcsenye

Vajas zöldborsó

Összesen 4506 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Burgonyapüré

Szűzpcsenye

Vajas zöldborsó

Összesen 149 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2324 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    284 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    692 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3122 micro
Összesen 1127 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    295.1 g

Zsír

  • Összesen
    274.4 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9295.9 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    1659 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    685 mg
  • Foszfor
    4338 mg
  • Nátrium
    2197 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1964.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2325 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    350 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    86 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    1135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2091 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2770 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12487 micro
Összesen 4506 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 149 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Burgonyapüré

Szűzpcsenye

Vajas zöldborsó

Elkészítés

Burgonyapüré

  1. A krumplikat megpucoljuk, és sós vízben megfőzzük őket, majd leszűrjük, és visszatesszük a lábosba.
  2. Hozzáadunk egy nagy kocka sós vajat és a felmelegített tejszínt. Reszelünk bele ízlés szerint szerecsendiót, és megsózzuk.
  3. Ezután egy krumplinyomó segítségével krémesre passzírozzuk a krumplit.
  4. Hozzászórjuk a reszelt parmezánt, és kézi robotgéppel tovább keverjük, habosítjuk kicsit. Ettől még krémesebb lesz.
  5. Jól átkeverjük, és tálalásig félretesszük.

Szűzpcsenye

  1. A húst mossuk meg, majd hártyázzuk le.
  2. Kenjük meg mindenhol mustárral.
  3. Mozsárban törjük össze frissen a színes borsokat, és szórjuk meg vele a mustáros szüzet, forgassuk bele a húst.
  4. Egy serpenyőben hevítsünk vajat, és ha habzik, mehet rá a hús. Pirítsuk körbe minden oldalát, 2-2 perc alatt (kérgesítés). Húscsipesszel forgassuk a forró zsiradékba, vagy kanállal locsolgassuk a finom fűszeres vajjal.
  5. Ezután mehet a 190 fokra előmelegített sütőbe kb. 15-20 percre sülni.
  6. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk 10 percig pihenni, majd szeleteljük fel, és csak utána sózzuk.

Vajas zöldborsó

  1. Egy kis lábosban megolvasztjuk a vajat, és a fokhagymát megdinszteljük rajta.
  2. Mehet rá a kiolvasztott mirelit borsó. Sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk. Mikor kész, megszórjuk friss petrezselyemmel, és tálalhatjuk is.
  3. Tegyünk minden tányérra egy adagot a püréből, menjen mellé pár szelet hús, utóbbit szórjuk meg gazdagon a vajas zöldborsóval. Ráadásként kanalazhatunk rá egy kevés vajas pecsenyelevet is. Jó étvágyat !
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4747
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fűszeres, szaftos, puha és omlós fogás szűzpecsenyéből alig egy óra alatt. Ha eddig azt hittétek, hogy macerás a szűzzel báni, most megváltozik a véleményetek. Borskéregben sült pikáns szűzpecsenye, krémes-parmezános burgonyapüré és vajas zöldborsó. Úgy hangzik, mint egy mesterszakács fogása, viszont ha ti is elkészítitek garantáltan igazi konyhafőnöknek fogjátok magatokat érezni.

Hozzávalók

Burgonyapüré

Szűzpcsenye

Vajas zöldborsó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!