r
Nosalty Logó

Mandulás-rozsos kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mandulás-rozsos kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kenyérhez

A tetejére

Összesen 567 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kenyérhez

A tetejére

Összesen 3401 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A kenyérhez

A tetejére

Összesen 228 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1168.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 567 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122 g

Zsír

  • Összesen
    57.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7012.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    4482 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 3401 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 228 Kcal

Hozzávalók

A kenyérhez

A tetejére

Elkészítés

A kenyérhez

  1. A langyos vízhez hozzákeverjük a mézet és a friss élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük.
  2. Ezután hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, a tejsavóport, a sikért, a liszteket és megdagasztjuk, 1 órát kelesztjük.
  3. A duplájára kelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kettéosztjuk, veknit formálunk belőle és szilikon formakenyér sütőbe tesszük, vagy kivajazott / olajozott másmilyenbe, a tetejét tojással megkenjük, megszórjuk rozspehellyel és szeletelt mandulával,még 15-20 percet kelesztjük.
  4. Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 200 C-on 15 percig, majd 170 C-on további 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x12x2
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2073
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mandulás-rozsos kenyér
Évi néni 1830 recept

Mindig valamilyen kenyérvariáción töröm az agyamat, hogy a fiam ne unjon rá, mert az könnyen megy nála. Most éppen ilyen ötletem támadt. Nagyon finom, lágy kenyér lett belőle, melyhez illik az édes és a sós íz is. Két duci kenyér lett ebből az adagból.

Hozzávalók

A kenyérhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismered ezt a csókát? Spéci olasz articsókabefőtt készült nálunk!

Az articsóka egy Észak-Afrikában őshonos, igazán különleges, ízletes és sokoldalú növény, bár nálunk sajnos nem túlzottan ismert. Európa nagy része szereti, de leginkább Olaszországban termesztik, virágzatát pedig változatosan használják a konyhában, sőt, akár a virágkötészetben is. Mi most megmutatjuk, hogy kell vele szakszerűen bánni, illetve hogyan érdemes fogyasztani!

Gerzsenyi Flóra

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!