Öregtészta

Öregtészta

Leírás

Nyers kenyértészta túlkelesztett változata, amiből kis darabot használnak fel kenyérsütéskor. Általában a kenyérsütés alkalmával a tésztából tesznek félre egy darabot, amit hűtőben tárolnak, s ezt használják fel a következő sütéshez, amikor újabb adagot tesznek félre. Sokan ezt tekintik a kovásznak, de valójában az öregtésztát a kovászhoz adják (kovászmag), amivel gyorsabb érést biztosítanak annak. Népies elnevezései: morzsoltka, morzsóka, anyakovász.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

151 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!