Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi pászka

Házi pászka
Házi pászka
7 perc / előkészület: 5 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a pászkát. Csak úgy magában is szoktam rágcsálni. Ha ledaráljuk, pászkagombócot is készíthetünk belőle.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk.
  2. Lisztezett felületen -amilyen vékonyra csak tudjuk- kinyújtjuk, és villával megszurkáljuk.
  3. Nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Száraz, teflonos serpenyőben mindkettő oldalát lassú tűzön megsütjük. Akkor van kész, amikor barna foltok keletkeznek rajta, és ketté tudjuk törni.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 28 691
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Citrom 65

Mióta szakács: 2014.11.17.
16 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: zsidó
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

macesz, kovásztalan kenyér, szegények kenyere élesztő nélkül

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

banitag
banitag Fri, 2016-01-15 08:27

Szia, csak az iránt szeretnék érdeklődni, hogy tésztanyújtóval a legvékonyabbra nyújtsam, vagy azért annyira vékonyra nem szükséges? Köszönöm szépen. Egyébként imádom a pászkát tejeskávéba áztatva. :)

Citrom 65
Citrom 65 / Citrom 65 Wed, 2016-01-20 01:31

Szia. A tesztanyujto az egy jo otlet. Valaszt sajnos nem tudok adni a kerdesedre mert , igaz ugyan hogy nekem is van egy tesztanyujtom, de meg nem probaltam vele paszkat kesziteni. Most hogy emlitetted, legkozelebb en is kiprobalom.

Hasibecker
Hasibecker Thu, 2015-03-26 12:00

Én is imádom a pászkát csak úgy rágcsálni és vadas mellé szoktam gombócot is csinálni. Örülök, hogy rátaláltam a receptedre, ma délután ki is próbálom.
Üdv.: Marika

182
finomliszt 20 dkg
víz 150 ml