Rozspehely

Rozspehely

Leírás

A rozs egyike a gabonanövényeknek, közeli rokonságban áll a búzával és az árpával. A rozsnak magas az élelmi-rost tartalma, emellett E- és B1-vitamint, kalciumot, szénhidrátot, fehérjét, lizint, ásványi sókat és keményítőt tartalmaz. Fogyasztása javítja a bélműködést és csökkenti a koleszterinszintet. A rozspehely elkészítéséhez a rozsszemeket egy speciális eljárással pehellyé lapítják, illetve emészthetővé teszik. A rozspelyhet használhatjuk, sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, illetve müzlialapként is kitűnő. A rozspehely igen tápláló, diétázók, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz helyen.

21 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek