Rozspehely

A rozs egyike a gabonanövényeknek, közeli rokonságban áll a búzával és az árpával. A rozsnak magas az élelmi-rost tartalma, emellett E- és B1-vitamint, kalciumot, szénhidrátot, fehérjét, lizint, ásványi sókat és keményítőt tartalmaz. Fogyasztása javítja a bélműködést és csökkenti a koleszterinszintet. A rozspehely elkészítéséhez a rozsszemeket egy speciális eljárással pehellyé lapítják, illetve emészthetővé teszik. A rozspelyhet használhatjuk, sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, illetve müzlialapként is kitűnő. A rozspehely igen tápláló, diétázók, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják.
Bármikor.
Száraz helyen.
fehérjetartalom
9 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
77 g
víztartalom
0 g
fehérje
9 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
A sütés nélküli sütemények karácsonykor igazi aduászok lehetnek, hiszen szupergyorsan megvannak, és nem foglalják le a sütőt sem.
NosaltyMindegy, hogy krumpliról, kelről vagy csirkemellről beszélünk, a rakottas ételek legfőbb lényege a szaftosság. Persze nem könnyű ezt megőrizniük, főleg nem egy olyan tűzforró környezetben, mint a sütő. Jöjjenek a legnagyobb bakik!
Lakos BenedekA cukormentes piskótatekercs talán nem a leggyakoribb receptfajta, mégis akad belőle egy-kettő. Ezek jól jöhetnek olyankor, ha épp diétázunk, vagy olyannak sütünk, aki speciális étrendet követ.
NosaltyKarácsonyi aprósütemények, szaladjatok a legszebb ünnepi tányérokra, és kínáljátok magatokat kicsiknek, nagyoknak. A készítésükben részt tud venni az egész család!
A mai menüben a karfiolé lesz a főszerep, egyedül a desszertből marad ki, de talán ennek mindenki örül.
Ha nem bejgli, zserbó, aprósüti, habcsók vagy mákos guba, akkor tuti valamilyen mézes sütemény az, ami mellett sokan leteszik a voksukat karácsonykor. Mi már soroljuk is, mikben gondolkozzatok idén: