r
Nosalty Logó

Mákos-meggyes szelet Sylvia konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Macska
Mákos-meggyes szelet Sylvia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 1035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 8271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tésztához

töltelékhez

tetejére

Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1638.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    766 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 1035 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149 g

Zsír

  • Összesen
    425.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    181 g
  • Koleszterin
    454 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13104.4 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    6130 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    1678 mg
  • Foszfor
    4482 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    32 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    998.6 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    101 mg

VÍZ

  • Összesen
    542.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2227 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    617 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2093 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1592 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 8271 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 327 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

tetejére

Elkészítés

tésztához

  1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet és a margarint összemorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztát gyúrunk belőle. A tejfölt csak akkor tegyük hozzá, ha szükség van rá.
  3. Három részre osztjuk a tésztát. Az első részt kinyújtjuk a tepsi méretére, és beletesszük a tepsibe. Megkenjük 3 evőkanál lekvárral, és rásimítjuk a töltelék felét. Majd a második részt is kinyújtjuk, kenjük lekvárral és töltelékkel. A harmadik rész tésztával befedjük.
  4. Előmelegített sütőben, de közepes hőfokon készre sütjük.
  5. Ha kihűlt, az olvasztott csokival megkenjük a sütemény tetejét. Hidegen szeleteljük.

töltelékhez

  1. A darált mákot néhány percig főzzük a cukorral, citromhéjjal és vízzel. Ha elkészült, belekeverjük a mézet, a meggyet, és óvatosan a habbá vert tojásfehérjét.

tetejére

  1. A csokoládét összetörjük, és vízgőz fölött felolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 38x22x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3376
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 12.

Ajánló

Meggy helyett rakhatunk bele mazsolát is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept egy régi kedves szomszédasszonyomtól származik, amin változtattam egy picit. Nálunk nagyon nagy kedvenc - kiadós, finom, és ha áll egy napot, akkor még finomabbá válik. Remek vendégváró sütemény.

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!