r
Nosalty Logó

Mákos-meggyes béles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Mákos-meggyes béles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 675 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 6750 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Összesen 305 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1461.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 675 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.7 g

Zsír

  • Összesen
    345.1 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    706 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14619 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    6654 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    1350 mg
  • Foszfor
    4957 mg
  • Nátrium
    1349 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    27 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    803.7 g
  • Cukor
    290 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1568 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1537 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 6750 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 305 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először a tölteléket készítjük el. A tejet felforraljuk a cukorral, hozzáadjuka darált mákot és a búzadarát. Alaposan összekeverjük, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  3. A liszthez hozzávegyítjük a sütőport és a sót. Beletesszük a vajat,elmorzsoljuk benne, majd hozzáadjuk a tejfölt, és gyors mozdulatokkal egy könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuka tésztát, kb 2 x 400 g-ra.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. Lisztezett felületen kinyújtjuk az egyik tésztát, és belefektetjük az előkészített tepsibe.
  6. A kimagozott, levétől jól lecsepegtetett meggyet belekeverjük a kihűlt máktöltelékbe. Hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat, és fahéjat.
  7. A tésztára kenünk 5 ek sárgabaracklekvárt, majd ráhalmozzuk a mákos meggyet, amit szép egyenletesen elsimítunk rajta.
  8. Kinyújtjuk a második lapot is, ésráfektetjük a töltelékre.
  9. Atojássárgáját elkeverjük a tejjel,ezzel megkenjük a tészta tetejét, majd egy villával több helyen megszurkáljuk.
  10. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  11. Hagyjuk kissé hűlni, majd ezután szeleteljük, és ízlés szerint házi vaníliás porcukorral megszórvafogyaszthatjuk a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1427
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 118
  • Össznézettség: 133118
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mákos-meggyes béles
Vicikó 251 recept

Két hagymományosnak mondható lepény összeházasítása, a meggyesé, és a mákosé. Szerintem egy kitűnő páros, és mellesleg nagyon finom is!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez és a szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.