r
Nosalty Logó

Mákos linzer

sacc1919
Mákos linzer
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

1618
Kalória
26g
Fehérje
217.4g
Szénhidrát
74g
Zsír
153.5g
Víz
162.8g
Koleszterin
15.9g
Élelmi rost
97.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1618 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 323 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    74 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2574.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    1027 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    217.4 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    153.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 1618 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    295.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10298.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    4109 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    860 mg
  • Foszfor
    3848 mg
  • Nátrium
    1172 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    869.8 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

Víz

  • Összesen
    614.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    252 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    384 micro
  • Kolin:
    514 mg
  • Retinol - A vitamin:
    351 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    671 micro
Összesen 6461 kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 323 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Tésztát gyúrunk (liszt, sütőpor, zsír, tojás, cukor, tejföl).
  2. 2 részre osztjuk a tésztát. Pihenni tesszük a hűtőbe kb. 1 órát.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. A darált mákhoz és cukorhoz adjuk a (nagy lyukú reszelőn) lereszelt almákat, a jól megmosott citrom reszelt héját, egy kis levét és 2 ek tejfölt.
  4. A tepsit kizsírozzuk, lisztezzük.
  5. Kinyújtjuk az 1. lapot a tepsi méretére. (Kissé morzsálódik, de lehet vele dolgozni.)
  6. A tepsiben levő 1. lapot megkenjük a baracklekvárral.
  7. Erre kerül a mákos töltelék.
  8. Befedjük a kinyújtott 2. lappal.
  9. Megkenjük a tetejét a 2 ek tejföl és az 1 tojássárgája keverékével.
  10. Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 40 perc alatt megsül.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22x38

Úgy 25 éve kóstoltam ezt a sütit. Akkor megtetszett, és azóta is többször elkészítettem.

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...