r
Nosalty Logó

Mákos krémes Inom konyhájából

"Inom"
Mákos krémes Inom konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A mákos laphoz

A fehér laphoz

A krémhez

A tetejére

  • 2 dkg mák (kb. 2 evőkanál)
914
Kalória
24.4g
Fehérje
105.9g
Szénhidrát
42.5g
Zsír
102.2g
Víz
378.8g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
73.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A mákos laphoz

A fehér laphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A mákos laphoz

A fehér laphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 5476 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A mákos laphoz

A fehér laphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 234 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    102.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    331 micro
Összesen 914 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.4 g

Zsír

  • Összesen
    254.7 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    2273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7955.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    3371 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2425 mg
  • Nátrium
    1343 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    635.1 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    613.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    426 micro
  • Kolin:
    1603 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1371 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1987 micro
Összesen 5476 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

A mákos laphoz

  1. A mákos lapokhoz a mákot, lisztet, sütőport összekeverjük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a mákos lisztet és a rumot. A tésztából sütőpapírra 2 darab 20x30 cm-es téglalapot kenünk. Előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.
  2. A sima laphoz a lisztet és a sütőport összekeverjük. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Óvatosan, hogy a hab össze ne törjön, hozzáforgatjuk a sütőporos lisztet és a rumot. A tésztából sütőpapírra 20x30 cm-es téglalapot kenünk. Előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük.
  3. Amíg a tésztalapok kihűlnek, elkészítjük a krémet, amihez a tejszínt kemény habbá verjük.
  4. A zselatint vízbe áztatjuk. 3 dl tejet felforralunk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az apróra tördelt fehér csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad.
  5. A tojássárgáját csomómentesre keverjük a cukorral, a pudingporral, a vaníliakivonattal és a maradék hideg tejjel. Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a fehér csokis keveréket. Vízgőz fölé téve, továbbra is keverve sűrű krémmé főzzük. A zselatint felmelegítjük a vízzel, majd a sűrű krémhez keverjük. A vízgőzről levéve kihűtjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot is.
  6. Az egyik mákos lapot megkenjük a krém harmadával. Rátesszük a sima lapot, amire a maradék krém fele kerül, erre tesszük a másik mákos lapot. Megkenjük a maradék krémmel, és megszórjuk darált mákkal.
  7. 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C

Már rég kacsintgattam erre a sütire, mindössze a kifogásom annyi volt, hogy a gyerkőcök nem rajonganak a mákért. Ennek ellenére elszántam magam az elkészítésére, s lám falták! :)

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek