Nosalty Logó

Vaníliahabos mákos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Vaníliahabos mákos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A krémhez

Összesen 701 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A krémhez

Összesen 5596 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A máktöltelékhez

A krémhez

Összesen 237 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1201 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 701 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    311.4 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9608 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    4990 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    953 mg
  • Foszfor
    2693 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592 g
  • Cukor
    313 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    421 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1598 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    519 micro
Összesen 5596 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához felfuttatjuk az élesztőt úgy, hogy az összes cukrot az élesztőhöz adjuk, hozzáöntjük kb. felét a megmelegített tejnek, némi lisztet is belekeverünk, elkeverjük, és hagyjuk, míg szépen feljön. Ezután összedolgozzuk a többi tészta hozzávalóval. Viszonylag lágy tésztát kapunk, duplájára kelesztjük, kb egy óra alatt.
  2. Ezalatt elkészítjük a mákkrémet.
  3. Egy nagyobb edényben kb 600 ml tejet felteszünk forrni a vajjalés a fele mennyiségű cukorral.
  4. A vaniliás pudingporhoz hozzáadjuk a maradék cukrot, tejet, elkeverjük, majd ezt hozzáadjuk a forrásban lévő tejhez. Folyamatosan keverve beletesszük a búzadarát, és levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a darált mákot. Tovább ízesítjük a citrom lereszelt héjával, és kinyomott levével. Időnként keverjük meg, hogy valamelyest kihűljön.
  5. Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk kb 1/2 cm vastagra, és sütőpapírral bélelt magasfalú tepsibe fektetjük. A papírt az oldalakon akár hagyjuk is meg, mert megmagasodik sülés közben a süti.
  6. A máktölteléket rásimítjuk a tésztára.
  7. Végül elkészítjük a vaníliahabot. A tejből, vajból, cukorból, és a vaniliás pudingporból az előzőhöz hasonló módon pudingot készítünk.
  8. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat belekeverjük a pudingba. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a pudingba. Rásimítjuk óvatosan a máktöltelékre.
  9. Előmelegített sütőben, kb 45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 34282
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Egy újabb epizód a mákszerelem című sorozatomból... Mákrajongó sorstársaimnak erősen ajánlom a kipróbálását!  Az a  könnyű, finoman szaftos sok-sok mákkrém... a lenge tésztácska az alján, és a kis habos teteje...! :-) Szegény párom mikor látta, hogy mákos készül (újból!), kissé elkeseredett, - Jajj, megint! - mondta. De mikor elkészült: - Hú, de jól néz ki! Együk már, nem lehet még kóstolni? - Bizony sietnem kellett a fényképezéssel... :-))) Ezek után a kóstolási teszten is nagy sikerrel ment át...  Vittem a kollégáimnak is néhány szeletet, akik másnap is dicsérgették, hogy az a mákos, az nagyon fincsi volt!  :-)) Egyébként egy német sütős oldalon találtam a receptet, sok dícsérettel ellátva, így nem volt kérdéses, hogy biztos finom is. Igazuk volt!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Na ez igen!Mentve!Gyönyör? és csak ránézésre,olvasás után is pontosan tudom,h finom!!!!!!!!!!JujjjjjjjjjjjKöszi a receptet!

Vicikó

Én is köszi! :-))

Csiki Piroska

Ez a süti mesés. Gratulálok.

Vicikó

:-)) köszi

Törölt felhasználó

Szia! Én máris ki akartam próbálni ezt a sütit, de nem sikerült. Segítenél? A tészta nekem kevés és nagyon lágy, nem nyújtható, ráadásul az 1 óra kelesztés után sem változott a mérete. A mennyiségek biztosan jól vannak leírva? Vagy mit ronthattam el?

Vicikó

Szia! Bocsánat! A tepsi méretét elírtam! 22x 32 cm a jó méret! Igazad van! ( Kijavítom a leírásban is! ) De ebben is nagyon vékony lesz a tészta! Igen, nagyon lágy a tésztája, alaposan lisztezett felületen kell nyújtani. Közben is lisztezve! Hogy miért nem kelt meg, azt sajnos nem tudom, nekem a duplájára kelt. Igaz, betettem kicsit meleg helyre, letakarva, légkeveréses süt?be 30°C-ra, kb 1/2 órára, mert nem volt meleg a konyhámban. Próbáld meg kinyújtani, és lehet, hogy majd sütéskor helyre jön magától a tészta. A mennyiségek jók, én így készítettem, és a képen látható, ami lett bel?le. Remélem sikerül Neked is! Drukkolok, kiváncsi vagyok mi lett bel?le!? Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Rendben, megyek és folytatom akkor :)

Törölt felhasználó

Nem vagyok mák rajongó,csak a családom egyik fele az,de ez a recept még nekem is bejött.Nagyon finom!!!köszönöm

Törölt felhasználó

Tegnap megsutottem, de sajnos nem hozta a varva vart eredmenyt!(:

Törölt felhasználó

Kedves Vicikó! A süti mesésen hangzik, szeretném elkészíteni, egy kérdésem lenne: a tésztát éleszt? helyett süt?porral is lehet készíteni vajon? Általában a hasonló sütiknél jobban szokott ízleni az omlós tészta, mint a kelt. Vagy akkor már vltoztatni kéne az arányokon (pl. több zsiradék), hogy tényleg omlós legyen? Köszönöm el?re is a tanácsokat.

Törölt felhasználó

sziasztok. sikerült valakinek kinyomtatni? nekem napok óta nem sikerül :-( a nyomtatóm biztosan jó, mert már ki tudok vele nyomtatni :-( várom az infót, vagy segítséget köszönöm szépen

Cichano

Nagyon jól hangzik ez a recept, biztos kipróbálom. Egy kérdésem lenne a 7. pont: a pudingot csak összekeverem vagy meg is f?zöm? MErt a meleg pudingban gondolom nem szerencsés fehérjehabot keverni. Vagy igen???

Vicikó

Kedves Cichano! Igen, meg kell f?zni a pudingot. Utána pedig bele kell keverni el?ször a tojások sárgáit, majd a felvert fehérjehabot. Amíg szétválasztjuk a tojásokat, kemény habbá verjük a habot, közben id?nként megkeverjük a kész pudingot, ez pont elég id? ahhoz, hogy már beletegyük a tojásokat. Nem lesz rántotta bel?le!:-) De egyébként egy másik receptemben is http://www.nosalty.hu/recept/villam-kremes-vicikotol hasonlóan kell készíteni a krémet, hogy a forró pudingba kell a fehérjehabot beleforgatni. ( csak fehérjehabot ) Kíváncsi vagyok, hogy ízlik, ha majd elkészíted? :-) Üdv: Vici

Tünde66

Ezt én is elkészítettem és nagyon finom lett. Köszi a receptet!

Vicikó

Kedves Tünde! Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! :-) Köszi, hogy visszajeleztél! Üdv:-) Vici

hernadizsu

Amióta megtaláltam, két heti rendszerességgel kell sütnöm. /gyakrabban nem vagyok hajlandó :))/ Nagyon eltalált sütemény mákimádóknak. Köszi!!!!

Vicikó

Örülök-örülök!!! Szívesen-szívesen!!! :) Üdv:-) Vici

Törölt felhasználó

Kedves Vicikó! Elkészítettem és még egy párszor megcsinálom! Még g?zölt mikor megkostoltam. Nagyon jó sütemény! Mákimádó vagyok! Köszi a receptet! Jó egészséget! Üdv.:Regi-na

szunsza

Mákimádóknak ajánlom!Nagyon finom,nem száraz,fojtós!Teljeskiörlésü liszttel csináltam és folyékony édesít?szerrel!Nekem nagyon ízlik!Köszi a receptet!

Zsuzsamama56

Nem hittem volna hogy ennyire sok mákimádó van.Tetszenek a sütik,de nemtudnék egynél többet megenni bel?le.Az élénkít? hatása miatt van szerintem.

Walaky

Érdekes, eme receptnek a Facebook kiemelése által ma, bejutottam ide! MIÉRT NEM TUDOM ELÉRNI NAPOK ÓTA AZ OLDALAMAT, RECEPTJEIMET, CSUPÁN NÉHÁNY MÁS RECEPTET??? Nosalty, kedves! Kaphatnék rá választ, mikor oldjátok meg végre ezt a problémát???!!!

Hozzávalók

A tésztához

A máktöltelékhez

A krémhez

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek