Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsuzsi-féle meggyes-mákos

Zsuzsi-féle meggyes-mákos
Zsuzsi-féle meggyes-mákos
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az úgy kezdődött, hogy egy májusi napon a férjem bejglit evett volna. Úgy gondoltam, nem sütök "karácsonyos" bejglit, hanem csinálok egy "lapos" változatot, némi meggyel felturbózva. Bejött, azóta sütöm rendszeresen:-).

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük az élesztővel, sóval, belemorzsoljuk a margarint , a tojással és tejföllel gyúrunk egy rugalmas tésztát, amit 3-fele osztunk.
  2. A darált mákot összekeverjük a cukorral, belereszeljük a citrom héját és fél citrom levét, kevés vízzel felfőzzük, majd félretesszük hűlni.
  3. Kinyújtjuk az első lapot, erre rásimítjuk a mákot, rátesszük a második lapot, erre jön a meggy (ha friss meggyet használuk, akkor tegyünk rá egy kis cukrot).
  4. Befedjük a harmadik lappal, megkenjük tojássárgájával, és sütőben szép aranyszínűre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x27 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 248
elküldve: 2
receptkönyvben: 115
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

KoBoZsuzsi

Mióta szakács: 2011.10.09.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos-meggyes kelt tészta, meggyes kelt sütemény mákkal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pacsirta93
Pacsirta93 Sat, 2012-08-18 11:25

Nagyon jó ez a recept! A tészta is tökéletes. Viszont mi meggy helyett szilvával csináltuk.Isteni lett!! Köszönjük! :)

zafirov
zafirov Fri, 2011-12-02 23:40

Hát amilyen szkeptikus voltam ezzel a sütivel kapcsolatban, ahhoz képest már vagy 4x sütöttem meg. Ez lett a férjem kedvence. Annyit azért szeretnék ajánlani, hogy miután összegyúrtuk a tésztát, egy jól fél vagy háromnegyed órát célszerű pihetetni, és úgy egészen más állaga lesz és még jobb lesz.

zafirov
zafirov Tue, 2011-10-18 16:04

Végül is nem olyan rossz.Egy másfajta omlósabb tésztával talán jobb lenne, és talán egy kis cukor nem ártana a tésztába. Azonban az igazsághoz hozzátartozik, hogy a férjemnek így ahogy van nagyon ízlett, pedig nem egy mákimádó. Tehát ízlések és pofonok.

zafirov
zafirov Tue, 2011-10-18 11:46

Hát nem tudom mi lesz belőle, de kezd kétségem támadni, hogy az élesztő helyett sütőport kellett volna használni. Na mindegy majd meglátjuk egy fél óra múlva

zafirov
zafirov Mon, 2011-10-17 15:33

Hát első ránézésre összefutott a nyál a számba. Elmentve és hétvégén megsütöm. Csupán egy kicsit majd megreformálom, hogy ne legyen túl nagy bűntudatom. :-)

1090
finomliszt 60 dkg
cukor 20 dkg
margarin 20 dkg
tejföl 2.5 dl
mák 25 dkg
meggy 40 dkg
instant élesztő 1 tasak
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
1 csipet
tojás 1 db
tojássárgája 1 db