r
Nosalty Logó

Meggyes cukkinis mákos lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Meggyes cukkinis mákos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 534 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3199 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 211 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1809 micro
Összesen 534 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    145.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    552 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6263.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    2799 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    764 mg
  • Foszfor
    2214 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    419 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    610.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10853 micro
Összesen 3199 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    714 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit lereszeljük (nem kell meghámozni), és enyhén besózzuk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy közepes méretű (20x30 cm) tepsit alaposan kivajazunk, kilisztezünk.
  2. Habosra keverjük a tojást a cukorral, hozzákeverjük a vaníliakivonatot, olajat, a tejfölt, a citrom reszelt héját és a sütőporral vegyített lisztes mákot, majd a masszát összeforgatjuk a levétől kinyomkodott cukkinivel.
  3. Tepsibe simítjuk, megszórjuk a tetejét a keményítővel összeforgatott meggyel, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20 x 30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 308
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 310
  • Össznézettség: 22776
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Meggyes cukkinis mákos lepény
Judit69 143 recept

Sokan biztosan furcsállják  a zöldséggel készült süteményeket, van, aki meg nem enné. Pedig nagyon finomak és szaftosak. A répa, cukkini, cékla, bab, burgonya vagy a tök nagyon is alkalmas arra, hogy dúsítsuk velük a süteményeinket. 

Hozzászólások (6)

Törölt felhasználó

Szia! Miért kell keményít?be forgatni a meggyet? Nagyon tetszik a recept, biztosan kipróbálom majd! :)

Judit69

Kedves Katoca! Mivel sütés közben a meggy vagy más gyümölcs levet enged, a keményít? felszívja a gyümölcs levét és nem áztassa el, az amúgy is a cukkinit?l igen szaftos tésztát. De lehet lisztben vagy akár vaníliás pudingporban is átforgatni. A keményít?t jobban szeretem, mert semleges az íze. Judit

Aksi888

Nekem gyerekkoromban ugy tanitottak, azert kell minden gyumolcsot lisztbe forgatni, mert igy nem sullyed le a teszta aljara. :-D

Judit69

Ez így van, lisztbe, pudingporba vagy keményít?be is lehet .

villers

Ez nem egy könny? piskóta nem fog lesüllyedni az aljára, és el sem áztatja. Régóta csinálok hasonlókat, úgyhogy tapasztalatból mondom :)

rohinton

Friss meggyel készítettem, úgy is nagyon finom lett. Köszönet a receptért!

Judit69

Örülök, hogy ízlett :)) Judit

K.Orsolya

Kedves Judit 69! Ma keszítem másodjára az isteni finom suteményed. Elsöre már hatalmas sikert aratott a munkatársak körében -- itt, a svédeknél szokatlan a mák de a meggy is, ennek ellenére nem maradt egy morzsa sem! :) Rákaptam a cukkinis sutikre -- fantasztikusan szaftosak lesznek (ez egy máskos sutinél kulön elöny!). KOrsi

felfala

Szia! Már nagyon készülök, hogy megsüssem a sütit, de még sosem csináltam mákosat. Meg kell darálni a mákot, miel?tt összekeverem a liszttel? Köszönöm a választ! :)

Judit69

Kedves Felfala ! Igen, darált mák kell a tésztába Judit

felfala

Kedves Judit! Köszönöm a választ - és a receptet! Végre sikerült megcsinálnom és isteni lett!! Az egész család imádta, egyszer? elkészíteni és iszonyatosan finom :))

Bubu46

Kedves Judit69 ! Elkészítettem és naaagyon finom lett, köszönöm. Talán legközelebb meghámozom a cukkínit - úgy teljesen észrevehetetlen lesz , de az is lehet, hogy apróbbra kellett volna reszelni...!

Levendula5

Kedves Judit69! Ma reggel a szomszédomtól kaptam cukkiniket és megsütöttem a recepted szerint a süteményt. Annyit változtattam, hogy én meghámoztam ?ket. Nagyon finom lett a süti, vittem a szomszédomnak is bel?le. Köszönöm szépen a receptet, máskor is el fogom készíteni. Üdvözlettel: Levendula5

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.