Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Makói savanyú vágott leves

Makói savanyú vágott leves
Makói savanyú vágott leves
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vágytam valami új és finom, de ugyanakkor tartalmas levesre.

Az egyik gasztro csoportban említette valaki a Makói savanyú levest, amire egyből felkaptam a fejem. Nem is váratott sokáig magára, és végre belemeríthettem a kanalam! 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

2 dg gulyás- vagy pörköltkockát is tehetünk bele a teljesebb íz kedvéért.

Ez a leves kifejezetten ajánlott bográcsban történő elkészítésre!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk, sózzuk és megpirítjuk az olajon. Rádobjuk a kockára vágott, megtisztított húst. Átforgatjuk, és pirospaprikával fűszerezzük, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  2. Hozzáadjuk a darabolt vagy reszelt fokhagymát. Amikor főztük egy rövid ideig, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket (kivéve krumplit), a mustárt, a köményt, és megborsozzuk, ill. teljesen felöntjük. Ha összeértek az ízek, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  3. Közben a tojásokat forró vízben 15 percig főzzük, hideg vízben kihűtjük.
  4. Amikor már puha a hús, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és készre főzzük. Egy kevés levet kiveszünk, amiben elkeverjük a tejfölt, majd a többi leveshez keverjük. Pár pillanat múlva elzárjuk.
  5. A megtisztított tojásokat a levesbe vágjuk ízlés szerinti darabokra vagy szeletekre, netán karikára. A levest tálalás előtt pihentetjük kb. 10 percet. Ecettel és további tejföllel, friss kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat!
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 9 852
elküldve: 3
receptkönyvben: 76
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Szani konyhája

Mióta szakács: 2012.03.10.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ecetes leves, zöldségleves savanykásan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

486
sertéslapocka 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 db
burgonya 1 kg
mustár 2 teáskanál
babérlevél 2 db
fűszerpaprika 2 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
tv paprika 1 db
paradicsom 1 közepes db
főtt tojás 4 db
tejföl 1 dl
víz 5 l