r
Nosalty Logó

Makói savanyú vágott leves

NS
Makói savanyú vágott leves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

487
Kalória
23.3g
Fehérje
31.1g
Szénhidrát
30g
Zsír
1099.2g
Víz
218.2g
Koleszterin
5.1g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 487 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2913 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 39 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    1099.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    853 micro
  • β-karotin
    2428 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 487 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    139.9 g

Zsír

  • Összesen
    180 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4397.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2024 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    186.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    6595.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1934 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    559 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    1152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    486 micro
  • α-karotin
    5117 micro
  • β-karotin
    14570 micro
  • β-crypt
    526 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    3205 micro
Összesen 2913 kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    88.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 39 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk, sózzuk és megpirítjuk az olajon. Rádobjuk a kockára vágott, megtisztított húst. Átforgatjuk, és pirospaprikával fűszerezzük, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  2. Hozzáadjuk a darabolt vagy reszelt fokhagymát. Amikor főztük egy rövid ideig, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket (kivéve krumplit), a mustárt, a köményt, és megborsozzuk, ill. teljesen felöntjük. Ha összeértek az ízek, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  3. Közben a tojásokat forró vízben 15 percig főzzük, hideg vízben kihűtjük.
  4. Amikor már puha a hús, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, és készre főzzük. Egy kevés levet kiveszünk, amiben elkeverjük a tejfölt, majd a többi leveshez keverjük. Pár pillanat múlva elzárjuk.
  5. A megtisztított tojásokat a levesbe vágjuk ízlés szerinti darabokra vagy szeletekre, netán karikára. A levest tálalás előtt pihentetjük kb. 10 percet. Ecettel és további tejföllel, friss kenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 70 p

Vágytam valami új és finom, de ugyanakkor tartalmas levesre. Az egyik gasztro csoportban említette valaki a Makói savanyú levest, amire egyből felkaptam a fejem. Nem is váratott sokáig magára, és végre belemeríthettem a kanalam! 

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek