r
Nosalty Logó

Vesevelőleves

Katrin
Vesevelőleves
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Az alaplé elkészítése

A többi hozzávaló elkészítése, s megfőzése

221
Kalória
14.9g
Fehérje
8.2g
Szénhidrát
14.1g
Zsír
387.2g
Víz
1.3kg
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az alaplé elkészítése

A többi hozzávaló elkészítése, s megfőzése

Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az alaplé elkészítése

A többi hozzávaló elkészítése, s megfőzése

Összesen 1323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Az alaplé elkészítése

A többi hozzávaló elkészítése, s megfőzése

Összesen 43 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    1277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    387.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    992 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 221 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    7660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6179.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    632 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1729 mg
  • Nátrium
    3231 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    2323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1020 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    419 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5950 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1323 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 43 kcal

Elkészítés

Az alaplé elkészítése

  1. A húsos csontból a vegyes zöldséggel, 1 darab vöröshagymával, sóval, borssal és a babérlevéllel levest főzünk, azután leszűrjük.
  2. A leszűrt levet újra feltesszük forrni. A csontról leszedjük a puhára főtt húst, és beletesszük a forró lébe.

A többi hozzávaló elkészítése, s megfőzése

  1. Amíg az alap leves fő, a vesét külső hártyáitól megtisztítjuk, a belsejét is kivágjuk, s apró szeletekre összevágjuk.
  2. Majd belerakjuk a leszűrt lébe, s kb. 40 percig főzzük.
  3. Utána belerakjuk az előzőleg megtisztított, megabált velőt is, és összeforraljuk.
  4. Ezután elkészítjük a rántást, és rászórjuk az őrölt pirospaprikát, s berántjuk vele a levest, majd még kb. 8 percig főzzük, közben kevergetjük.
  5. A kész levesbe keverünk még 2 dl tejfölt és 1-2 evőkanál ecetet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 120 p

Régen gyakran ettünk ilyen finom levest, főleg disznóvágások alkalmával. Egy jó ideje nincs disznóvágás nálunk, de egy jó ideje a hentesnél megveszem a hozzávalókat, s újra főzök ilyen finomságot...

További receptek

Tojásleves

Ezt a végtelenül egyszerű levest biztos, hogy mindannyian ismerjük. Megosztó étel, sokaknak nem tetszik az állaga, mi viszont pont akkor szeretjük, ha a tojástól jó sűrű. Opcionálisan ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek