r
Nosalty Logó

Magyaros májgaluskaleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Vica Konyha
Magyaros májgaluskaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A galuskához

A leveshez

Összesen 193 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A galuskához

A leveshez

Összesen 772 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A galuskához

A leveshez

Összesen 30 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1105 micro
  • α-karotin
    634 micro
  • β-karotin
    2018 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 193 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1611 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    2396.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5220 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    918 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4420 micro
  • α-karotin
    2538 micro
  • β-karotin
    8070 micro
  • β-crypt
    514 micro
  • Likopin
    54 micro
  • Lut-zea
    1956 micro
Összesen 772 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 30 Kcal

Hozzávalók

A galuskához

A leveshez

Elkészítés

A galuskához

  1. Először a galuskát készítjük el: a hagymát apróra vágjuk, a májat pépesítjük. Egy kisebb edényben a hagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felsorolt fűszereket az őrölt paprika kivételével, jól összekeverjük beletesszük a májat, fehéredésig pirítjuk, levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a pirospaprikát. Kihűtjük.
  2. Amikor már hideg, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát és búzadarát, majd annyi finomlisztet, hogy kanállal szaggatható galuskatésztát kapjunk. Tegyük hideg helyre.
  3. Amíg a galuska pihen, megtisztítjuk a zöldségféléket ésa hagymát, majd ízlés szerint kisebb darabokra vágjuk. (Kis kockára, gyufaszálra, stb.)
  4. Egy fazékban az olajon 2-3percig pároljuk a zöldségeket, majd rátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát, kicsit együtt pároljuk, majd a tűzről félrehúzva gyorsan elkeverjük a pirospaprikával, és felöntjük forró vízzel. Visszatéve a tűzre, a felsorolt fűszerekkel ízesítjük, felfőzzük.
  5. Amikor felfőtt a leves, kanállal beleszaggatjuk a galuskát, és 15-20 perc alatt készre főzzük. Szükség esetén még sózhatjuk.
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 15607
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Magyaros májgaluskaleves
Vica Konyha 19 recept

A zöldségféléket általában kis darabokra vágom, ha az étel jellege megengedi, mert így sokkal gyorsabban megfő, s ezzel sok időt, és energiát takarítok meg. Ugyanakkor a gyerekeket így könnyebb rászoktatni az elfogyasztásukra. Nyáron, amikor szezonja van  a levesbe 1 kisebb tv-paprikát és paradicsomot is teszek. Ezeket szintén apróra szoktam vágni, és a hagymával együtt teszem a zöldségekre.

Hozzászólások

Hozzávalók

A galuskához

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek