Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros chilisbab

Magyaros chilisbab
Magyaros chilisbab
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alapötletet a egy másik chilisbab recept adta, kicsit átvariáltam, ez lett belőle :) 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tejföllel és reszelt sajttal, utána pedig egy kis vaníliafagyi!  A maradékot érdemes megcsinálni melegszendvicsnek, vagy pizza-feltétként is nagyon finom. Alapötlet: Chilisbab cipóban, villámgyorsan

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A libazsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymákat. Egy babérlevelet dobunk bele és a borókabogyókat. 
  2. Egy mozsárban összetörjük a borsot, sót, oregánót, szárított paprikát és hozzákeverjük a paprikaport. 
  3. A hagymához adjuk a húst, és ha egy kis levet eresztett, rászórjuk a fűszerkeveréket, majd hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és a cukrot. Összeforgatjuk, készre pároljuk. 
  4. Hozzáadjuk a babokat, majd a kukoricát, az Édes Annát és ha igény van rá, a ketchupot is. Az egészet készre főzzük. 
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 107 306
elküldve: 6
receptkönyvben: 287
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

vNóra

Mióta szakács: 2011.05.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

chilisbab másképp, chilisbab magyarosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

608
darált sertéshús 25 dkg
darált marhahús 25 dkg
vörösbab 200 g
fehérbab 400 g
csemegekukorica 140 g
sűrített paradicsom 10 dkg
paprikakrém 3 ek
ketchup 2 ek
libazsír 3 ek
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 1 fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
babérlevél 0 ízlés szerint
borókabogyó 3 db