r
Nosalty Logó

Magyaros chilisbab

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Magyaros chilisbab
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 607 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3641 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    413 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    5397 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 607 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    258.5 g

Zsír

  • Összesen
    93.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7223 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1366 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    1282 mg
  • Foszfor
    3453 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    104 mg

VÍZ

  • Összesen
    872 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2477 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1067 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    32383 micro
  • Lut-zea
    968 micro
Összesen 3641 kcal
  • 15% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1837 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libazsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymákat. Egy babérlevelet dobunk bele és a borókabogyókat.
  2. Egy mozsárban összetörjük a borsot, sót, oregánót, szárított paprikát és hozzákeverjük a paprikaport.
  3. A hagymához adjuk a húst, és ha egy kis levet eresztett, rászórjuk a fűszerkeveréket, majd hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt és a cukrot. Összeforgatjuk, készre pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a babokat, majd a kukoricát, az Édes Annát és ha igény van rá, a ketchupot is.Az egészet készre főzzük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 150
  • Össznézettség: 145348
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 13.

Ajánló

Tejföllel és reszelt sajttal, utána pedig egy kis vaníliafagyi!  A maradékot érdemes megcsinálni melegszendvicsnek, vagy pizza-feltétként is nagyon finom. Alapötlet:@{Chilisbab cipóban, villámgyorsan}

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapötletet a egy másik chilisbab recept adta, kicsit átvariáltam, ez lett belőle :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!