Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos kenyér sajttal és olívabogyóval

Magos kenyér sajttal és olívabogyóval
Magos kenyér sajttal és olívabogyóval
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb story, volt itthon minden, és már rég sütöttem kenyeret.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A két lisztet és a sót egy mély tálban összekeverjük, a közepébe lyukat készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukort, meglocsoljuk az olajjal és a langyos vízzel, puha tésztává dagasztjuk. Majd meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  2. Ezalatt a paradicsomot és az olajbogyót apróra vágjuk, és a sajtot lereszeljük. A magokat, a zabpelyhet és a kukoricadarát kimérjük, és egy tálkában összekeverjük.
  3. A 30 perc elteltével a tésztát lisztezett deszkán kissé ellapítjuk, rászórjuk a magokat, a sajtot, a felaprított paradicsomot és olajbogyót. A tésztát könnyedén átgyúrjuk, cipóvá formáljuk, és előmelegített, kiolajozott formába tesszük. A tészta tetejét 2-3 helyen bevágjuk, majd még 30 percig kelesztjük a tésztát.
  4. Ezalatt a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Ha a tészta megkelt, a tetejét bespricceljük egy kis langyos vízzel, a formát befedjük (én öntöttvas kacsasütő formát használtam), és 40-45 perc alatt pirosra sütjük a kenyeret.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 903
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

riina

Mióta szakács: 2012.03.31.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Magos kenyér sajttal olívabogyóval és aszalt paradicsommal, paradicsomos magos kenyér sajttal, sajtos magos kenyér szárított paradicsommal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

576
finomliszt 45 dkg
árpaliszt 15 dkg
napraforgómag 5 dkg
élesztő 2 dkg
olajbogyó 7 db
szárított paradicsom 4 db
köles 2 dkg
lenmag 2 ek
kukoricadara 3 evőkanál
zabpehely 2 ek
olívaolaj 4 ek
2 teáskanál
cukor 1 teáskanál
víz 4 dl
sajt 5 dkg