r
Nosalty Logó

Magos kenyér sajttal és olívabogyóval

riina
Magos kenyér sajttal és olívabogyóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

576
Kalória
17.1g
Fehérje
93.1g
Szénhidrát
15.7g
Zsír
90.2g
Víz
10.3g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1459.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2754 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 576 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8759.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    675 mg
  • Foszfor
    1979 mg
  • Nátrium
    5176 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    558.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    541.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    1700 micro
Összesen 3455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    662.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1249 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

  1. A két lisztet és a sót egy mély tálban összekeverjük, a közepébe lyukat készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és a cukort, meglocsoljuk az olajjal és a langyos vízzel, puha tésztává dagasztjuk. Majd meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  2. Ezalatt a paradicsomot és az olajbogyót apróra vágjuk, és a sajtot lereszeljük. A magokat, a zabpelyhet és a kukoricadarát kimérjük, és egy tálkában összekeverjük.
  3. A 30 perc elteltével a tésztát lisztezett deszkán kissé ellapítjuk, rászórjuk a magokat, a sajtot, a felaprított paradicsomot és olajbogyót. A tésztát könnyedén átgyúrjuk, cipóvá formáljuk, és előmelegített, kiolajozott formába tesszük. A tészta tetejét 2-3 helyen bevágjuk, majd még 30 percig kelesztjük a tésztát.
  4. Ezalatt a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Ha a tészta megkelt, a tetejét bespricceljük egy kis langyos vízzel, a formát befedjük (én öntöttvas kacsasütő formát használtam), és 40-45 perc alatt pirosra sütjük a kenyeret.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Nincs különösebb story, volt itthon minden, és már rég sütöttem kenyeret.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek