r
Nosalty Logó

Fougasse Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi néni
Fougasse Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 527 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4749 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 224 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10200 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 527 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.4 g

Zsír

  • Összesen
    130.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12078.6 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    1088 mg
  • Foszfor
    3306 mg
  • Nátrium
    6797 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    771.4 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    85 mg

VÍZ

  • Összesen
    988.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    826 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1266 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    91804 micro
  • Lut-zea
    4105 micro
Összesen 4749 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4351 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 224 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A meleg vízben a mézet elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk rajta.
  2. Kenyérsütőgépben alulra öntjük a folyadékot, felülre a szilárd összetevőket, és megdagasztjuk a tésztát, egy órát kelesztjük.
  3. Három nagy pizzasütőformát kibélelünk sütőpapírral, és alaposan megszórjuk liszttel.
  4. A lágy tésztát olajos kézzel kivesszük, elosztjuk három felé. Kihúzogatjuk, mintha pizza lenne.
  5. Pizzavágóval bemetszéseket ejtünk rajta levélerezet-szerűen. Ezek mentén lisztezett kézzel széthúzogatjuk a tésztát.
  6. Felezett, negyedelt olajbogyót, olajos aszalt paradicsom darabkákat, bacon kockákat, zöldfűszereket nyomkodunk a tésztába ízlés szerinti mennyiségben, megszórjuk durva tengeri sóval, esetleg frissen őrölt borssal is.
  7. Újabb fél órát kelesztjük.
  8. 230 fokos sütőben, hőlégkeverésen 20 perc alatt megsütjük (alulra vízzel telt edényt tegyünk, mert a gőz segíti a tészta emelkedését).
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32 x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3735
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Fougasse Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Egyik kedvenc szakácsomtól, Lorraine Pascaltól láttam ezt a receptet elkészíteni, majd Torma is megörvendeztetett minket vele. Mivel régen el szerettem volna készíteni, de elveszek a kovászokban, azért mégis nekifogtam. Igazán megérte.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.