Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos tönkölykenyér

Sajtos tönkölykenyér
Sajtos tönkölykenyér
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudtam, hogy nagyon lágy kenyeret kapok belőle, mert rendszeresen szoktam mindenféle étel elkészítéséhez cottage cheese-t használni.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet megmelegítjük, elkeverjük benne a mézet és az élesztőt, felfuttatjuk.
  2. Dagasztógépben minden hozzávalót összegyúrunk, és 1 órát kelesztjük langyos helyen.
  3. A megkelt tésztát néhány mozdulattal, lisztezett deszkán átgyúrjuk, cipóvá hajtogatjuk úgy, hogy a tészta szélét mindig maga alá hajtjuk. Vastag falú teflonlábasba tesszük, lefedjük, és újra kelesztjük 20 percet.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, lefedve 20 percre, majd levesszük a tetejét, és további 20 percig sütjük 180 fokon.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 227
elküldve: 2
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tönkölykenyér sajtosan, sajtos kenyér, házi kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

302
cottage cheese 25 dkg
tejföl 1.5 dl
víz 1 dl
méz 1 ek
élesztő 2 dkg
búzacsíra 4 ek
tönkölybúza liszt 10 dkg
rozsliszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 30 dkg
1.5 tk