r
Nosalty Logó

Levendulás barackos torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Alleinad
Levendulás barackos torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Barackzseléhez

Krémhez

Tetejére

Díszítéshez

Összesen 1090 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Barackzseléhez

Krémhez

Tetejére

Díszítéshez

Összesen 8708 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Piskótához

Barackzseléhez

Krémhez

Tetejére

Díszítéshez

Összesen 263 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.8 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    173 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 1090 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.1 g

Zsír

  • Összesen
    425.2 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9478.8 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1660 mg
  • Vas
    1020 mg
  • Magnézium
    600 mg
  • Foszfor
    3144 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1104.2 g
  • Cukor
    756 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1384.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2178 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    908 micro
  • β-crypt
    96 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    629 micro
Összesen 8708 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

Piskótához

Barackzseléhez

Krémhez

Tetejére

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  2. Hozzáöntjük a vizet, majd az olajat és a rumaromát.
  3. Végül eldolgozzuk benne a sajtkrémet.
  4. Kivajazott, kilisztezett torta formában (28 cm átmérőjű), alul-felül sütési fokozatban 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 20 percig).
  5. Miután kihűlt, vízszintesre igazítjuk a felszínét. Míg sül, a lekvárba belemorzsoljuk a levendulát, és elkészítjük a krémet.

Barackzseléhez

  1. Felmelegítjük a zselatint a csomagoláson megadott vízmennyiséggel, majd elkeverjük a lekvárral.
  2. Ráöntjük a piskótára, majd hűtőbe rakjuk, hogy megszilárduljon.

Krémhez

  1. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáöntjük a vaníliás cukrot.
  2. Elkeverjük vele a vajkrémet és a túrót.
  3. Felverjük a habtejszínt, és két részletben a krémbe forgatjuk.
  4. Ráöntjük a zselére, szépen elsimítgatjuk.

Tetejére

  1. A citrom kivételével a hozzávalókat vízgőz fölött megolvasztjuk. Ha kész, belefacsarjuk a citrom levét. Majd kanállal óvatosan a tetejére csorgatjuk.
  2. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.

Díszítéshez

  1. Tejszínhab rózsákkal, barack szeletekkel és csokireszelékkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1123
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Levendulás barackos torta
Alleinad 1 recept

Édesapám 40. születésnapjára készítettem először. Könnyű, nyári desszert. Mindenki imádta.

Hozzávalók

Piskótához

Barackzseléhez

Krémhez

Tetejére

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek