r
Nosalty Logó

Rosie meggytortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NdeeDeville
Rosie meggytortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 1999 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    668 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    437 mg
  • Retinol - A vitamin:
    540 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    244 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    738 micro
Összesen 1999 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Készítünk egy piskótát. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A cukrot a sárgájával szintén géppel elkeverjük addig, amíg kifehéredik. Óvatosan aláforgatjuk a fehérjét, majd óvatosan hozzáadagoljuk a lisztet és egy pici sütőport. Az egészet egy kivajazott, kilisztezett 28 cm-es csatos tortaformába öntjük, és szép egyenletesen eloszlatjuk. 160 fokon, légkeveréssel tűpróbáig sütjük, ha halványbarna a teteje, valószínűleg jó. Hamar megsül, mert vékony!
  2. A vaníliapudingot a tejjel és cukorral elkészítjük, majd hagyjuk lehűlni (vízfürdővel gyorsítani szoktam), közben néha megkeverjük, hogy ne hártyásodjon be a teteje. A margarint a porcukorral jól elkeverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadjuk, és simára keverjük. Tipp: mindig a pudingot borítsuk a vajra folyamatosan, és ne fordítva, így könnyebb egyenletesre keverni. Figyelem, ha meleg a puding, ki fog csapódni a vaj, nem lesz jó a krém! Ha kész, a kihűlt piskótán szépen egyenletesen elsimítjuk, és hűtőbe tesszük. Megjegyzés: elkészíthető a süti sima pudinggal is, de tapasztalatom szerint szeleteléskor könnyen lecsúszik róla a gyümölcskocsonya, én ezért, meg az íz kedvéért is ;-) javaslom, hogy áldozzuk rá azt a pici pluszt, és keverjük alá a margarint vagy vajat.
  3. 2 dl langyos vízben feloldunk egy tasak (20 g) étkezési zselatint, amit forráspontig melegítünk, de nem forraljuk, mert nem fog megfelelően zselésíteni. (Megjegyzés: ne kísérletezzünk zseléfixszel, meg mindenféle expressz dolgokkal, mert ebben a vastagságban szét fog csúszni, nem köt meg rendesen.) A meggybefőttet érdemes hűtőben tárolni, ez gyorsabban visszahűti majd a zselatint. A zselatint elkeverjük a meggybefőttel, melyet utána hideg vizes fürdőben néha megkeverve figyeljük, hogy mikor kezd bekocsonyásodni. Ne öntsük teljesen folyékony állapotban a tortára, mert oldalt leszivároghat, és eláztatja a piskótát!
  4. Amint elkezd sűrűbbé (sűrűn folyóssá, ez bizony a vízfürdőtől függően 30-40 perc is lehet) válni a kocsonya, mehet a süti tetejére. Tipp: ha szeretnénk egyenletesen elosztani a meggyet, érdemes kanállal kiszedni és elosztani a tortán, majd óvatosan ráönteni a zselatint. Ha elmozdul, ilyenkor még tudunk igazítani a gyümölcsök helyzetén. Ezután néhány órára hűtőbe tesszük a tortát, hogy teljesen bekocsonyásodjon. Ha kész, meghintjük kókuszreszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3490
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 09.

Receptkategóriák

Rosie meggytortája
NdeeDeville 22 recept

Sosem szerettem a kész, bolti gyümölcstorta alapra némi zseléfix segítségével összedobált gyors gyümölcstortákat. Számomra a gyümölcstorta rendes gyümölcskocsonyával készül, úgy, ahogy anyumtól tanultam. Az ő tiszteletére teszem most ezen a néven közzé, remélem a neten is olyan népszerű lesz, mint ismerőseim körében.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek