Nosalty Logó

Túrókrémes gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rhode
Túrókrémes gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 230 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 2757 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 173 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.6 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 230 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.6 g

Zsír

  • Összesen
    131.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5323.1 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1317 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1658 mg
  • Nátrium
    983 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.8 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    715 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1078 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    499 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    973 micro
Összesen 2757 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta:
  2. A 3 tojást kettéválasztjuk, a sárgájához teszünk 2 ek cukrot és a fél sütőport.
  3. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját is jó habosra verjük, ezután a két habot óvatosan összekeverjük, és kanalanként hozzáadjuk a lisztet, kézi habverővel lassan csomómentessé keverjük.
  4. Kapcsos tortaformában kb. 15 perc alatt szépre sütjük.
  5. Krém:
  6. A vaníliapudingot 5 ek cukorral 3 dl tejjel sűrűre főzzük, hűtjük.
  7. Amíg hűl, tejszínt 2 ek porcukorral habosra keverjük, keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a zselatinfixet.
  8. A kihűlt vaníliapudinghoz mixerrel hozzákeverjük a túrót, utána óvatosan a felvert tejszínhabot is.
  9. A tortaforma aljában lévő piskótalapra kenjük a túrós habos masszát, rárendezzük a gyümölcsöt, és az előírás szerint 4 ek cukorralelkészített gyümölcszselét szépen ráöntjük. Egy éjszakát hűtőben állni hagyjuk.
  10. Mielőtt lekapcsolnánk a tortaformát, késsel körbevágjuk. Szépen szeletelhető és nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 64
  • 7 napos nézettség: 699
  • Össznézettség: 177149
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évekkel ezelőtt bukkantam rá erre a receptre, természetesen szokásomhoz híven ezen is módosítgattam. Van amikor sokkal több tejszínt teszek hozzá, akkor sokkal habosabb, úgy is nagyon finom.

Hozzászólások

Macskamentha

Kedves Rhode! Eredetileg egyszer? pudinggal töltött gyümitortát terveztem, de a friss cseresznyémhez eszembe jutott, hogy a túró jobban illene. Ekkor találtam rá a receptedre. Elkészítettem eme csodás tortát egy családi összejövetelre, mondanom se kell, nagy sikere volt! Nem is maradt bel?le. :-) Nekem csak zselatin állt rendelkezésemre, amit egy kis nem túl meleg vízben oldottam fel, hozzákevertem a túrót apránként és a h?t?be tettem úgy 10 percre. A hab felverése még mindig nem megy, szóval egy szifon és némi habfixálóval csaltam kicsit, de m?ködött! ;-) A piskótára még egy kis házi meggylekvár is került a túrókrém el?tt. Köszönöm a receptet! Üdv.: Niccole

Rhode

Kedves Niccole! Örülök, hogy sikere volt. Ha valóban kemény habot szeretnél akkor a következ?ket érdemes betartani: ha valódi tejszínb?l készíted, akkor nagyon jól le kell h?teni nem csak a habtejszínt, hanem az edényt is amiben készíted, a mixer legkisebb fokozatával lassan kell verni, amikor elkezd s?r?södni, akkor szoktam beleszórni a porcukrot és a habfixálót. Általában jól sikerül, de ha problémád van vele, akkor növényi habalapot vegyél, én Meggle habalapot használok, vagy Hullala alapot. Ezeket is jól leh?töm, de itt nem kell annyira óvatosan, nyugodtan mehet a legnagyobb fokozaton, és nem kell bele habfixáló sem. Egyébként a növényi hab nem csak azért jobb, mert könnyebb vele dolgozni, hanem azért is, mert sokáig eltartható, nem romlik könnyen és nem csapódik ki a vaj sem, ha esetleg túl sokáig kevernéd. Üdv. Rhode

ftina

Kedves Rhode! F?rjem nagy kedvence a túrótorta. Annyit våltoztattam arjta, hogy az ? kedvence a ribizli. Szóval az került a tetejére. Szuper a recept. A piskóta, a krém, minden jôl sikerült. Köszönöm a receptet!

Rhode

Kedves Ftina! Örülök, hogy jól sikerült, jó étvágyat hozzá és további jó sütögetést!

Walaky

Kedves Nosalty! A Facebookon való mai kiemelés tényét, mikor óhajtjátok ideírni???? Egyik szakácsnál kiírjátok, másiknál nem.....! Hmmm.......ezt program írja......rossz a program! :) Kiemelve a Facebookon: 2018. Január 6-án!!!

Rhode

Ez miért probléma? Bocs!

Callista

Köszi szépen megcsináltam, eperrel a tetején, nagyon jó recept! :-)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek