r
Nosalty Logó

Habos gyümölcstorta szederrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Feenuee
Habos gyümölcstorta szederrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2823 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 127 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.4 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2144.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.3 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    992.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1172 micro
  • β-crypt
    430 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1981 micro
Összesen 2823 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk.
  2. A sárgákat külön habosra keverjük, a lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a kakaós lisztet és habot felváltva óvatosan a sárgájához adagoljuk, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.
  3. Kivajazott-lisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben kb.25 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  4. Rácson hagyjuk kihűlni.
  5. A szederből néhány szép szemet félreteszünk, a többit leturmixoljuk.
  6. A barackokat kockára vágjuk.
  7. A tejszínt habbá verjük, a végén hozzáadjuk a joghurtotés a pépesített szedret.
  8. A tortát kétfelé vágjuk,az alját visszatesszük a tortaformába, rásimítjuk a krém nagy részét,majd a másik lappal lefedjük.
  9. Tetejét a maradék krémmel kenjük, barackkockákkal ésa félretett szederrel kirakjuk.
  10. A zselatint a baracklében előírás szerint elkészítjük, és a torta tetejét lekenjük.
  11. Legalább egy-két órára hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, körbevágás után eltávolíthatjuk a karimát, és forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22318
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 13.

Ajánló

A krémbe akár mirelit gyümölcsöket is el lehet rejteni, ha friss éppen nincs elég kéznél.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

Nyáron sokkal jobban esik a könnyű, habos, gyümölcsös süti, mint a tömény csokoládécsodák.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...