Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos gyümölcstorta szederrel

Habos gyümölcstorta szederrel
Habos gyümölcstorta szederrel
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron sokkal jobban esik a könnyű, habos, gyümölcsös süti, mint a tömény csokoládécsodák.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

A krémbe akár mirelit gyümölcsöket is el lehet rejteni, ha friss éppen nincs elég kéznél.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk.
  2. A sárgákat külön habosra keverjük, a lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a kakaós lisztet és habot felváltva óvatosan a sárgájához adagoljuk, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.
  3. Kivajazott-lisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  4. Rácson hagyjuk kihűlni.
  5. A szederből néhány szép szemet félreteszünk, a többit leturmixoljuk.
  6. A barackokat kockára vágjuk.
  7. A tejszínt habbá verjük, a végén hozzáadjuk a joghurtot és a pépesített szedret.
  8. A tortát kétfelé vágjuk, az alját visszatesszük a tortaformába, rásimítjuk a krém nagy részét, majd a másik lappal lefedjük.
  9. Tetejét a maradék krémmel kenjük, barackkockákkal és a félretett szederrel kirakjuk.
  10. A zselatint a baracklében előírás szerint elkészítjük, és a torta tetejét lekenjük.
  11. Legalább egy-két órára hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, körbevágás után eltávolíthatjuk a karimát, és forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 536
elküldve: 10
receptkönyvben: 334
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

szedres-joghurtos-tejszínes torta, joghurtos torta szederrel és barackkal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vikikexx
Vikikexxx / Vikikexx Fri, 2012-03-16 09:46

A tésztához az összes cukrot felhasználjuk a tojásfehérjéhez vagy a sárgájához is adjunk ?

herzsi58
herzsi58 Sun, 2011-10-16 18:37

Fiam szülinapjára készitettem, minden tökéletes, nagyon finom, úgy nézett ki mint a fotódon, köszi a receptet.

Rozi42
Rozi42 Wed, 2010-07-28 23:04

Hát én megsütöttem, de rendes tejszinnel és zselatin20gr 1 dl tejben felforralva, máskülönben szétcsuszik az egész!kezdöknek nem ajánlott!!

Feenuee
Feenuee Sun, 2010-06-20 15:56

Kedves Mandala!
Örülök, hogy sikered volt vele! 8)
Gratula!

mandala
mandala Sun, 2010-06-20 10:42

Könnyű volt elkészíteni,és nagyon nagyon finom lett.Hatalmas sikere volt a tegnapi szülinapi partin:) :)

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Sun, 2010-06-13 22:15

nem próbáltad még esetleg igazi tejszínnel? Ne használjuk már a növényi tejszínt!!!! Amúgy jól néz ki : )

Feenuee
Feenuee Mon, 2010-06-14 07:02

Szia Mislenbaba!
Próbáltam igazi tejszínnel (bár akkor egy kevés zselatint is tettem bele, hogy véletlenül se essen össze), csak az a baj, hogy akkor én nem tudok belőle enni. Sajnos nem nagyon bírja a gyomrom az állati tejszínt, hiába tudom, hogy finomabb...
A dícséretet viszont nagyon köszönöm! 8)
F.

235
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
növényi tejszín 5 dl
gyümölcsjoghurt 4 dl
szeder 15 dkg
őszibarack 5 közepes db
zselatin 2 ek
rostos gyümölcslé 1.5 dl