r
Nosalty Logó

Habos gyümölcstorta szederrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Feenuee
Habos gyümölcstorta szederrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 236 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2823 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 127 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 236 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    150.4 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2144.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.3 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    992.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    771 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1172 micro
  • β-crypt
    430 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1981 micro
Összesen 2823 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk.
  2. A sárgákat külön habosra keverjük, a lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a kakaós lisztet és habot felváltva óvatosan a sárgájához adagoljuk, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.
  3. Kivajazott-lisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben kb.25 perc alatt megsütjük (tűpróba).
  4. Rácson hagyjuk kihűlni.
  5. A szederből néhány szép szemet félreteszünk, a többit leturmixoljuk.
  6. A barackokat kockára vágjuk.
  7. A tejszínt habbá verjük, a végén hozzáadjuk a joghurtotés a pépesített szedret.
  8. A tortát kétfelé vágjuk,az alját visszatesszük a tortaformába, rásimítjuk a krém nagy részét,majd a másik lappal lefedjük.
  9. Tetejét a maradék krémmel kenjük, barackkockákkal ésa félretett szederrel kirakjuk.
  10. A zselatint a baracklében előírás szerint elkészítjük, és a torta tetejét lekenjük.
  11. Legalább egy-két órára hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, körbevágás után eltávolíthatjuk a karimát, és forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22060
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 13.

Ajánló

A krémbe akár mirelit gyümölcsöket is el lehet rejteni, ha friss éppen nincs elég kéznél.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

Nyáron sokkal jobban esik a könnyű, habos, gyümölcsös süti, mint a tömény csokoládécsodák.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.