Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A levendula (Lavandula angustifolia) az árvacsalánfélék családjába tartozó, a Földközi-tenger mellékéről származó, nálunk is termesztett félcserje. Virágai kékeslilák vagy mélylilák, a növény felső részén virulnak. Elég csak megfogni őket, és kezünk egész nap illatos marad.
A levendula illata átható, tiszta és üde, egyszerre élénkít és nyugtat.
Felhasználása: a provance-i fűszerkeverék alkotóeleme, a gyros egyik alapfűszere; jól harmonizál a bárányhússal, de édességekben is megtalálható, pl. levendula szirup, ill. levendulás eperlekvár.

mikor vegyem

Nyáron virágzik, de szárítva egész évben kapható.

hogyan tároljam

Száraz helyen.

Levendula alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!