Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lencsefasírt zöldsalátával és joghurtos öntettel

Lencsefasírt zöldsalátával és joghurtos öntettel
Lencsefasírt zöldsalátával és joghurtos öntettel
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tojásmentes zöldségfasírt-opciókat kerestem, és végül több lehetőségből ezt gyúrtam össze. Nem utoljára készítettem, még párszor biztosan rákívánok. A saláta pedig magáért beszél!

hozzávalók / 4 adag

A lencsefasírthoz

A salátához és az öntethez

ajánlat

Könnyű ebédnek vagy vacsorának nagyszerű és szemet gyönyörködtető ez a fogás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A lenmagot összedaráljuk, és vízzel összekeverve állni hagyjuk 5-10 percig.
  3. Az összes alapanyagot, a fűszereket és a lenmagkeveréket berakjuk az aprítógépbe, és összepürézzük.
  4. A masszából kanállal 10 adagot képezünk egy sütőpapírral kibélelt sütőtálcára. Nem kell nagyon formázni, legyenek csak szép kis felhők.
  5. A tálcán sülni tesszük a lencsefasírtokat úgy 20-25 percre, vagy ameddig átsülnek. Menet közben spatulával be lehet nyúlni alájuk, és elválasztani a sütőpapírtól, így biztosan egyben maradnak sülés után.
  6. Közben elkészítjük az öntetet. A joghurthoz keverjük a mézet, a tahinit és a citromlevet. Simára keverjük az alapanyagokat.
  7. Tálaláskor minden tányérba teszünk egy adag friss zöldsalátát, bébispenót-leveleket, rukkolát, szeletelt zellerszárat és pár karika uborkát. Erre tesszük a sült lencsefasírtokat – 2-3 darabot/fő – majd lelocsoljuk bőven az egészet joghurtos öntettel, és megszórjuk pirított szezámmaggal. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 554
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
331 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Lencsés zöldségfasírt, zöldségfasírt salátával, zöldségfasírt, vegán fasírt, vega fasírt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

295
lenmag 2 ek
víz 6 ek
lencse 120 g
sárgarépa 1 közepes db
spenót 50 g
petrezselyem 1 ek
quinoa liszt 1 evőkanál
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
római kömény 1 csipet
kurkuma 1 csipet
gyömbérpor 1 csipet
salátakeverék 100 g
spenót 50 g
rukkola 50 g
halványító zeller 1 közepes szár
kígyóuborka 0.5 közepes db
görög joghurt 1.5 dl
tahini 2 teáskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
méz 1 teáskanál