Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukkinifasírt újragondolva

Cukkinifasírt újragondolva
Cukkinifasírt újragondolva
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igyekszem mindig finom és kevésbé időrabló ételeket készíteni. A cukkini fasírt tápláló és könnyű étel, sokféle körettel lehet variálni, vagy hús mellé önmaga válik köretté. A fasírttal bíbelődni kicsit időrabló, kevésbé macerásabb, ha őzgerinc formába tesszük és gyors, mutatós eredményt érünk el. Ha vendégek állítanak be hirtelen, egyszerűen tökéletes megoldás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket megmossuk, két végét levágjuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Gyengén besózva 30 percet állni hagyjuk.
  2. Addig megmossuk, meghámozzuk a sárgarépát és felvágjuk csíkokra vagy karikákra tetszés szerint.
  3. Egy edényben felolvasztjuk a vajat és megpároljuk benne a répát, ha már nagyon serceg, pici vizet alá és mehet rá a fedő. Néha megkeverjük, de nem főzzük teljesen puhára, csak amíg ropogós, úgymond ress lesz.
  4. A cukkini közben eleget ismerkedett a sóval, gyengén kicsavarjuk és egy nagyobb edényben összeházasítjuk a tojásokkal, a préselt fokhagymákkal, hozzáadjuk a reszelt füstölt - vagy ízlés szerint másféle sajtot, apróra vágott kaprot vagy bazsalikomot, vagy petrezselymet- kinek melyik íz a zsánere - frissen őrölünk rá némi borsot, és az egészet alaposan összekeverjük. A végén kezdjük adagolni bele a zsemlemorzsát, meglátjuk mennyit vesz fel. Ne legyen kemény, de túl lágy sem a massza állaga.
  5. Egy őzgerincformát kikenünk vékonyan olajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával, hogy ne ragadjon és belesimítjuk a masszát jó szorosan, végezetül a tetejét is zsemlemorzsázzuk.
  6. Kb 170 C-os előmelegített sütőben sütögetjük úgy 45 percet.
  7. Megvárjuk míg kihűl, és kiborítjuk egy tálra, felszeletelve kínáljuk a sárgarépa körettel.
  8. Jó étvágyat hozzá, várom a véleményeket!

 


 

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 013
elküldve: 16
receptkönyvben: 555
elkészítve: 35/45
Facebookon megjelent: -

szakács

A mama főztje

Mióta szakács: 2013.01.22.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségfasírt, cukkinifasírt sárgarépa körettel, tökfasírt

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bedett
bedett Mon, 2015-06-01 12:57

Nyami-naymi, nagyon finom lett! :) Tegnap volt ebéd (köretként mustáros tarjához) - szerencsére maradt mára is, már csipegettem belőle :)
Mivel nekem nem volt elég cukkinim itthon, ellenben volt tök, ezért én 1/3 cukkini, 1/3 tök aránnyal dolgoztam és az eredmény mennyei :)
Nem tudom, hogy az állagának milyennek kellett volna lennie?! Én a 100 g zsemlemorzsa helyett 150-et tettem bele (miután össze-vissza facsargattam a reszelt zöldségekből a levet) és bő egy órát volt a sütőben. Kicsit krémes hatású volt a kívül megszilárdult "kéreg" alatt, de az íze... Mennyei <3
Köszönöm a receptet, felkerült az állandó ételek listájára!
(Plusz öröm, hogy nem olajban kell vele pancsolni a tűzhelyen:))

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Thu, 2013-10-24 11:30

Hétvégén kipróbálom. Eddig ugyanígy csináltam fasírozottnak, de most nincs kedvem a gombócoláshoz és a sütéshez valahogy. Így időt is takarítok meg, és az olaj árát is:)

478
cukkini 1 kg
tojás 2 db
fokhagyma 2 gerezd
füstölt sajt 10 dkg
bazsalikom 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg
sárgarépa 80 dkg
vaj 7 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
zsemlemorzsa 1 ek