A Kedgeree (ejtsd: KedzsöriJ) egy indiai brit gyarmatokról származó étel, amit eredetileg reggelire fogyasztottak. Lényegében illatos fűszerekkel készült füstölt tőkehalas rizs. Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, könnyű és egészséges egytálétel.
Sajnos azonban nálunk nemigen lehet füstölt tőkehalhoz jutni, de egyik nap Nigella főzőműsorában láttam, hogy lazacos kedgereet készített. Felcsillant a szemem, hogy ha nem is az eredeti füstölt tőkehalas verziót, de lazaccal végre én is kipróbálhatom. :)
Nem egy az egyben az ő receptjét követtem, szokásom szerint megnéztem több receptet is, mielőtt hozzákezdtem (többek közt Jamie Oliverét is), és végül ez a verzió született meg. Lime-ot és korianderzöldet sem tudtam beszerezni, de ezeket nagyszerűen lehet helyettesíteni citrommal és petrezselyemmel.
Nagy kritikusom is repetázott belőle, pedig nem rajong a rizsért és a rizses ételekért, úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek! :)
Hozzászólások (3)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. december 15-én kiemeltük cikkünkben: Véget ért a 90 napos életmódváltás. Összefoglaló!
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2015. március 22-én kiemeltük cikkünkben: A sikeres fogyás 10 pontja
Üdvözlettel, NoSalty
Kedves Szakácsunk!
Receptedet kiemeltük a Facebook oldalunkon!
http://www.facebook.com/Nosalty
Legyél Te is ismerősünk a Facebookon!
NoSalty.hu csapata